петък, 15 януари 2010 г.

Направо ги разцепихме! А ?

Спомних си един виц от зората на демокрацията, в който бай Тошо искал да станем Американски щат. Въпреки уникалния си шанс да свалят желязната завеса янките категорично отказали. Учуден вожда попитал Рейган ЗАЩО не НИ искате??? А отговора бил – вие бяхте покорени от Византия - тя се разпадна, станахте част от Османската империя – разпадна се, бяхте с Германците – сега има източна и западна Германия, сега сте с Руснаците, но след 10.11.1989г. и тях ще прецакате. Не искам нашата държава да се разпадне!
Докато се подсмивам си казвам - този виц най-вероятно в Брюксел не са го чували, иначе щяхме да влезнем в ЕС на Куково лято!
Майтапа на страна, заради проявената в евро-парламента характерна особеност на националния ни битов манталитет, сме на път да превърнем вица в истина. Гледам как различните лобита и партии в Брюксел по наш почин са се хванали гуша за гуша и направо започвам да си мисля, че някой ги е почерпил с домашна сливова. Ако греша явно съм попаднал във второ действие на легендата за Троя. Дори виждам в нашето външно лице прилики с хубавата Елена.
До тук обаче приликите се изчерпват, защото в Омировата история освен разруха в битките на Ахил, Парис и Менелай има и малко романтика.
В нашият епос романтиката липсва. Не знам дали такава ни е орисията, но сме много способни, особено когато сме деструктивни – идва ни от вътре. Само че този път надминахме всичко направо ги разцепихме а? При това за 2 дни! Препрочитам вица и си казвам - пропуснали сме да сложим ЕС в него...

1 коментар:

  1. Може би трябваше да сведа засрамено и унило глава, докато чета този пост, обаче се смях през цялото време. Виц. Забелязали ли сте, че българите страшно много обичаме вицовете, има индивиди дето са в състояние цяла вечер да разказват вицове и да не повторят нито един, във вестниците винаги има вицове, в интернет има сума сайтове за вицове. Животът ни е един виц, а ние героите в него.

    ОтговорИзтриване