вторник, 8 юни 2010 г.

Невроятно

 Не съм си и помислял, че някога ще кажа следните две думи - Дянков е прав! Веднага възниква въпроса, за какво е прав? Прав е в полемиката с МВР относно препоръката към Цветанов - да работи повече и по-малко да се изявява в медиите. А работа дал господ, контрабанда, битови престъпления, промишлени престъпления и в последно време и политически. Вярно е, че Дянков е виновен за много от проблемите, които ни заобикалят, но и полицията също носи своята вина. Знакови престъпници са все още на свобода и никой не ги притеснява!
Но такъв е модела на управление в момента – популистки!
Нека припомня думите на министъра на земеделието по повод свинското разследване: „нека не сочим с пръст Симеон Манасиев, прокуратурата ще се произнесе”. Опаа, пак двоен стандарт, по презумпция управляващите сочат този или онзи и го опетняват, но сред техните редици  всички са чисти, това на какво ви напомня? А дали ще има акция „Свинаря”- на колене и с качулка на главата? Надали!
 По повод на инцидента в трамвая се присъединявам към мнението на Лерой. Изхода от разследването на това престъпление е знаков, както за прехода, така и за модела на управление в страната. Ако този вандалски акт не получи бързо и строго възмездие, Герб няма да  може да управлява! Xората няма да търсят подкрепа на МВР-то, а в съседите и приятелите. 
 А междувременно катаджиите прибират 20-то левки на поразия (дори не се крият), така че когато говорим за приходи трябва да отбележим че борбата с корупцията в полицията не е спечелена.
На финала ще кажа - колкото и да е грешен в действията и решенията си Дянков, той е прав в оценката си за работата на МВР. За това, Цветанов трябва да запретне ръкавите и наистина да се залови с работа!

4 коментара: