събота, 9 октомври 2010 г.

Цирк –„ Парламентарен”

Ако Барон Мюлхаузен не беше измислен герой, светът, в който живеем нямаше да бъде същият. Тогава Дянков щеше да прилича на Брад Пит (да има коса), и да преодолее кризата с едно щракване на пръстите. Уви! Света на приказките е измислен, както и героите в него. Ако не беше измислен, нямаше да се налага да пиша за реалния по-долу.

Последните две-три седмици бележат политическия живот в страната с множество скандали. Дори не се наемам да ги изброя. Ще отбележа само две случки, които ме накараха да споделя мислите си. 

Депутатите от Атака решиха да покажат гьон сура, като развеят байрака на нетърпимостта. Спектакълът на черните фланелки с надпис – „Не на Турция в ЕС!” или нещо подобно, ме накара да повярвам, че в сградата на парламента има някакво идеологично разместване на пластовете. Не че посланието е нещо ново, но до сега последните усърдно мълчаха по въпроса. Съмнението ми, че парламента не е сериозна институция, се затвърди от петъчния (според слуховете) бой-между двама народни представители.

Кой крив, кой прав няма значение. Важното е, че парламента безвъзвратно заприлича на цирк. Дори по-лошо, заприлича на зоопарк, в който клетките са отворени, а животните силно побеснели. Бих казал, че нивото на политическият „елит” е под санитарния минимум, но това ще бъде много висока оценка от моя страна. 

Сигурно щях да кажа още много неща, но мисля, че в случая един стар виц, който прочетох в нета най-много ще отива на нашето дередже:

На границата край Грудово от едната страна стои български войник, а от  другата турски. Минал час, два и на двамата им станало скучно. Първи турския аскер промълвил:
-Комшу, чувам, че у вас много се цени образованието и само 3% от населението ви е неграмотно, а?
-Така е. Абе, аз пък разбрах, че при вас само 3% са грамотните. Вярно ли е?
Замислил се аскера и казал: 
- Да, така е. Но и у вас, както у нас управляват точно тези 3%.

2 коментара:

  1. Мисля, че изпълнението на Атака беше просто върха на цирка.. Мен лично би ме било срам да се нарека българи ако някой ме попита за тази случка :/ Недопустимо е.

    ОтговорИзтриване
  2. Асеновград,
    Съгласен съм-недопустимо е!

    ОтговорИзтриване