сряда, 26 януари 2011 г.

На всеки ъгъл дюнер, на всеки метър пес


"На всеки ъгъл има дюнер. Надяваме се в това отношение да го отчитат хората, които вземат тези решения за подобни актове". Така премиерът коментира атентата в Москва. Това сигурно е някаква шегата. Ако на това се крепи националната ни сигурност ние сме обречени. Истината е, че България е прекалено малка, и отзвука от един такъв акт няма как да се сравни с това да удариш двете кули, летище или друг подобен обект в някоя супер сила. Насочено срещу нас, е все едно да вадиш нож на мъртво куче. Другата причина поради която все още не сме обект на подобна атака е, че страната ни се приема като остров на спокойствието. Тук всякакви талибани влизат без документи, разхождат се по улиците и дори може да ги видите в МОЛа. Това е! Не са рекли не са го направили. Въпроса не е дали, а кога. Но по обезпокояващото е, че страната не е подготвена за подобно нещо. А иначе на всеки ъгъл има и кучета, дали са спрели да хапят хората?

7 коментара:

  1. Няма страшно! Нас ни гласят за Швейцария на Балканите(смях)
    Само дето шоколадът ще е с мляко на прах, а часовниците - китайски, ама то всичко, що е техника е от там, тъй, че светлото бъдеще няма да ни се размине:(

    ОтговорИзтриване
  2. Ако трябва и така ще бъде , но е важно да има сигурност

    ОтговорИзтриване
  3. Кръстю, ние сме си Швейцария...поне по цените на стоките и услугите :))

    pipi, не разбрах кое да бъде така? Да ядем дюнери, за да не ни сюрпризира някой ли :? Мисля, че това е много наивно съждение.

    ОтговорИзтриване
  4. Ние сме наистина Швейцария по цени и природа:)Надявам се при нас да няма изненади от този род. Моля се да няма:)

    ОтговорИзтриване
  5. Страната не е подготвена за нищо,Емо!Кръстю е много прав в коментара си!Станахме по-изобретателни и от китайците по фалшифициране на продукти и предмети от различен характер!Цвети си е оптимист по природа,но нека да гледаме как стоят нещата реално,нищо,че обичаме родината си!

    ОтговорИзтриване
  6. Zvetanka, превенцията е най-добрия гарант срещу рисковете :)

    Живко, прав е Кръсю, но ,алко хора го осъзнават.

    ОтговорИзтриване
  7. Само това ни липсва -един атентат и сме цъфнали,за нищо не сме подготвени,нито за бедствия,аварии и други подобни,и дано господ ни опази от терористи...

    ОтговорИзтриване