неделя, 24 юни 2012 г.

Неделни занимания

Отпуснал съм се на балкона и се наслаждавам на тишината. Наслаждавам се на всяка секунда, на планината срещу мен, на преминаващите коли, на лекия повей на вятъра и на някаква руска песен долитаща от съседния блок. Тук там, някой съсед повишава тон, но аз пак се наслаждавам. Казано по друг начин, радвам се на жегата. Отворих блога си и установих, че е хванал паяжина. Реших да я посъбера малко и стигам до статистиката. О, мъка!
„Как се точи бензин“ – 3 посещения. Обяснявам, с такава информация не разполагам. 
„Декорация на балкон с камъни“- 2 посещения. Лично аз имам по-добро предложение от балкона, трябва само някой да докара декорацията в центъра на София.
„Емо скулптори“ – 2  посещения. Ако някой търси изложбата на Веждито, ще трябва да посети Токио. Злите езици казват, че разходите по изложбата са поети от министерството, но какво пък, човек веднъж е министър.
„Божидар Димитров“- 2 посещения, търсят го предимно от Македония. При мен ще срещнете само критика за него. Излъгах. Има и нещо положително около него, което трябва да се спомене – кучето, което нарича Бойко.
Организирана престъпност контрабанда курсова работа“- 1 посещение. За едни е курсова работа, за други занаят. До колкото знам, в министерството на Цецо има готови курсови работи, трябва само да си платите…
„А сега на къде?“ – 8 посещения. Честно казано, ако знаех, щях да пиша по въпроса.

неделя, 3 юни 2012 г.

Funдък



Миналата година посетих Ню Йорк. Там празниците на града или отделните общности се организират в цели квартали или по булевардите. Количеството на щандовете продаващи храни и сувенири е огромно, и от икономическа гледна точка прихода от подобни мероприятия е доста добър, както за фирмите, така и за общината.  
Вчера (2-ри Юни), в София се празнуваше деня на детето -1-и Юни. В „Градската градина“ и пред „Кристал“ бяха организирани игри, сцени и павилиони с лакомства. В което няма нищо лошо. Разбира се, почти всяко семейство, с огромно желание иска да сподели празничната емоция със своите малчугани. Но! Има едно малко и съществено НО…двете градинки в центъра са твърде малки, за да поберат множеството кандидати за веселба. Липсва инфраструктура.
Смятам, че освен в двете градинки, празненства можеха да се организират и на други места. В столицата има достатъчно паркове. Можеше да се организира и нещо по повод смъртта на Христо Ботев, така, че празнувайки, децата да усетят и нещо като национално самосъзнание и уважение към историческите личности. Защото „Ботев“ не е само футболен отбор.
Често ми се случва да споря с близки, колко неподходяща за длъжността кмет, е бившата учителка, но не мога да ги убедя. Може и да греша, но за мен, опитите и да управлява са просто - funдъкови.