неделя, 29 ноември 2009 г.

Въртим ли се в кръг?

 
16.12.1773: „В израз на протест срещу данъчната политика на британското правителство американски търговци изхвърлят голямо количество чай в залива на Бостън”. Точно след 4 години и един ден Франция първа признава независимостта на САЩ.
Вчера се запитах защо критикувам предимно Дянков?
И извода, до който стигнах е следният: Той е единственият, който говори за промени!!! От цялото правителство явно само той прави нещо, друг е въпросът дали това нещо е правилно и по колко пъти еволюира на ден. Мислите си, че освен акциза на алкохола всичко останало е наред? Тогава явно сте или наивен симпатизант на управляващото мнозинство или голям оптимист. Но и в двата случая, ще плащате повече за цигарите:))
 Основният въпрос е-16.12.2009г. ?

2 коментара:

  1. Как всичко друго да е наред - онзи ден слушах по новините какви са ги замислили! Вдигат какви ли не данъци, цени на ток, парно и т.н. Хората тотално ще изнемогнат в тази криза. Не стига, че безработицата така нарастна и продължава да расте, а вдигат и цени и налози, за да изземат и последните стотинки на народа, за да закърпят бюджета, който пак да източат :( Избощо не ми харесва как вървят нещата.

    ОтговорИзтриване
  2. Аналогията която правя е с 3 века разлика, но повярвай ми на 16 ще открием множество прилики. А иначе си много права - новите данъци и правила вещаят икономическо изтощение на хората с ниски доходи.

    ОтговорИзтриване