събота, 30 октомври 2010 г.

Пръкна се и алтернативата...

От вчера по медиите, се появяват всякакви информации за новия проект на президента. Че е проект, при това нов, а най-вероятно той ще бъде алтернативен на досегашния се вижда от пръв поглед. Къде е тогава проблема?

Лично за мен-този проект не е нито нов, нито е алтернатива. Този проект е просто поредния от всички останали опити за управление. Казвам опити, защото покрай далаверите си, всички управляващи забравят, че страната се нуждае от управление!

От години държавата има сблъсък на интереси-политически, икономически и т.н. От сблъсъка на тези интереси едни пари отиват от едно място на друго. В зависимост от това –кой поема управлението. Погледнато от страни ситуацията изглежда като - клетката на маймуните в зоопарка, които се бият за банана. И сигурно това би било много комично в моите очи, ако ние не бяхме банана.

Чуват се много призиви от разумни хора в интернет пространството, които търсят начин всичко това да спре, но липсват целенасочени действия. Действия, които да ни разделят веднъж за винаги с наследството на комунизма и всички негови производни проявления.

2 коментара: