вторник, 15 февруари 2011 г.

Притеснение

Забравен личен багаж, подозрение, паника, полицията отцепва района. Това не е сюжет на касов хит, а случка на Софийска метростанция – Люлин. Не знам дали притесненията са основателни, или някой разсеян от вчерашния празник гражданин си е забравил багажа, но има определена ситуация, в която трябва да се реагира адекватно.
Преди години попаднах в подобен „филм“ - в чужбина, както карах изведнъж движението спря. Бях в близост до една автобусна спирка, и когато погледнах какво се случва на нея-косата ми настръхна.Полицията със съответна екипировка обезвреждаше изоставен куфар. Пред мен имаше още една кола, нямах възможност да се скрия или избягам, всичко се разви за секунди. За щастие акцията премина бързо и без инциденти.
В последствие се зачетох как действат атентаторите. Оказа се много бързо. Използват час пик или някое многолюдно място и … край! Те не оставят подобно нещо да стои часове наред. Бомбите на атентаторите са предназначени да вземат жертви, а не да сплашват!
Не знам дали политиците ще осъзнаят важността от навременните мерки (във всеки един аспект от живота ни), но ако не са осъзнали основното, трябва да положат съответните усилия, а не да разчитат на дюнери и фалафели.

2 коментара: