сряда, 29 юни 2011 г.

Ъпсурдистан


От известно време не коментирам управленските решения поради две причини:  
1.      Няма смисъл.
2.      Не мога да им смогна.

Днес реших да направя изключение. Не защото случая е специален (просто е поредният), а защото реших, че не може постоянно да ни правят на идиоти. 

 Гледах вечерните новини, където показаха репортаж за заловен фалшив алкохол – 9700 бутилки. Въпросният алкохол ощетил държавата с 400 000 лв. Тук вече не издържах и започнах да се смея. Излиза, че акциза на една бутилка е 40 лв.?! Не знам кой е бил математика изчислил тази сума, но разхода за литър ракия 40‘на производителя/вносителя е 4,45лв+20% ДДС. Както и да смятам производствените и транспортни разходи, 9 лв. е тавана за една обикновена шлокавица.

Не стига това, но явно управляващите са решили съвсем да закопаят разделението на властите, като позволят на митничарите да извършват арести. На това, аз му казвам държавен рекет. Без да коментирам корупцията и некомпетентността, ширещи се в митническата администрация, аз не съм съгласен приходната администрация да изземва функциите на право-охранителните органи.

Могат да направят обратното, хората да декларират стоките си направо в полицията, или ако искат да затворят кръга от услуги, предлагани от М-во на рекета, да започнат да раздава и присъди. Лошотo в цялата работа е, че арестите ще се извършват от същите  „неподкупни математици“, за които акциза, е 40 лв./бутилка.

2 коментара:

  1. Абсурд след абсурд следват с голяма скорост!Да видим докъде ще стигнат нещата!:)

    ОтговорИзтриване
  2. До никъде, ще обвинят предишните. Следващите ще направят същото.

    ОтговорИзтриване