вторник, 7 януари 2014 г.

Сори Дейвид!

Преди всичко, искам да честитя новата година на всички! Дай-боже всекиму радост, щастие и здраве! Какво повече му трябва на човек? Пари? Власт? Абсолютна власт?!
 А сега по същество. Чл.146 от проекта за нов НК, предвижда наказание от 1 г. затвор , пробация или глоба за фотографиране и записване на хора, без тяхното съгласие. За мен това е „параграф 69“, няма да обяснявам защо! Върху въпросният „член“ много може да се разсъждава. Очевидно, властта търси абсолютен социален комфорт, постигнат чрез страх. Но в случая мисля, че държавната администрация си вкарва „авточлен“ (ако мога така да се изразя). Може да ме поправите ако греша, но преди това ще изтъкна аргументите си:
1.       Ако бъде приет  член 146 в подобен вид, това означава, че всички СРС-та са незаконни, а полицаите заснели кадрите и записите ще бъдат системни нарушители. Това в хипотезата на многократно нарушаване на НК означава, че ще получат поне 1 година лишаване от свобода.
2.       Всички камери поставени от частни фирми, държавни учреждения и ГКПП-та ще бъдат поставени извън закона. Всеки гражданин ще може да заведе дело, за системно нарушаване на текста от закона и да го спечели. Това означава, че милиони левове инвестирани в охранителна техника ще отидат на боклука.
3.       Всички телевизионни медии ще предават студийни записи, защото излъчването на един футболен мач или масово обществено мероприятие означава хиляди съдебни дела.
4.       Туристите рязко ще намалеят.
 
Горното е в алинеята на майтапа, че току виж забранили блоговете. Мога да продължа с разсъжденията върху гениалният „Член“, но ще се радвам да разбера КОЙ е АВТОРЪТ му? Не че има голямо значение. Просто искам да знам, кой „гении“ на мисълта роди подобен текст в ерата на дигиталните технологии? В цял свят има сайтове, в които анонимно могат се публикуват снимки, клипове и какво ли още не, а за да бъдат заснети винаги ще се намерят подходящи хора.
В заключение, искам да разочаровам Найджъл Фарадж и Дейвид Камерън (без да ги обиждам) – не ни чакайте, няма да дойдем, сори! И не защото няма да ни хареса, а защото още не сме готови. Имаме една несвършена работа за последните 24 години. Трябва да завършим прехода от идиотизъм към нормално гражданско общество - со кротце, со благо со малко …
#ОСТАВКА!

8 коментара:

 1. Честита Нова Година, Емо! Вярно, че и тази започва ударно с простотии, но да сме живи и здрави, останалото все някога ще се нареди.

  ОтговорИзтриване
  Отговори
  1. Благодаря ти, Владо! Но и тази година не трябва да се примиряваме с простотията.

   Изтриване
 2. Щях да се изхвърля, че този текст най-вероятно ще се окаже противоконституционен, обаче се сетих, че може да е точно обратното.
  ""
  Чл. 32.(2) Никой не може да бъде следен, фотографиран, филмиран, записван или подлаган на други подобни действия без негово знание или въпреки неговото изрично несъгласие освен в предвидените от закона случаи." /Контитуция на РБ/

  Което означава, че на практика член 146 копира почти дословно този текст от конституцията. От друга страна член 32(2) влиза в противоречие с друг член на конституцията и нещата отиват в полето на свободните тълкувания.

  ОтговорИзтриване
 3. Митко, то в конституцията пише всякакви небивалици, една от тях е, че депутатите са с имунитет, а ужким сме равни пред закона...?!
  Съжалявам, но не ми харесва тази конституция.

  ОтговорИзтриване
 4. на сайта „Трансферите в Бундеслигата – лято 2015“ в blitz. bg (от 2 септември 2015 година) пише важни коментари за християнството

  ОтговорИзтриване
 5. Ще напиша нещо интересно - Един добър човек би желал на бежанците днес /и въобще на всички хора/ да живеят добре и човешки /и да имат работа и мир в техните държави- и където и да се намират по света/, а не да измрат от вируси, атентати, в газовите камери и прочие /да не забравяме, че и българи в миналото са били бежанци- и че след 1989 година и много българи търсят препитание и оцеляване в чужди държави/. Надявам се в бъдеще Земята да се оправи и вече да няма омраза, злоба, гняв, насилие, удушаване, задушаване ,смях и т.н- с психично болни и т.н, смях и т.н- с заекващи хора и т.н, богохулства (дори като негодувание, нетърпение, отчаяние, отегчение и т.н), изтезания, безразборен секс, неуважение и/или обиди и т.н - към родител/и и т.н, безработица, лоши прояви, болести и прочие лоши неща между хора (в хора) и прочие - а да има добър и щастлив живот за хората и добър шанс за всеки човек. На света му трябва любов, мир и доброта (и да се промени положително - от лошите крайности до които е стигнал)!Според мен: света трябва да върви към положителни промени и вече да няма войни, конфликти, геноцид/и (над) човек и/или хора, убийства, побои, самоубийства, насилия /в филми, романи, сериали и т. н/, черен и/или лош хумор /примерно с - педераси /изнасилвания (над) тях и въобще и т. н /включително още от детска възраст, импотентни мъже и прочие/, вражди, вулгарни думи, и нищо лошо на Земята. Дано по-скоро света се оправи и промени към добро - аз желая свят без страдание, насилие и въобще без всякакви лоши неща!! Надявам се по-скоро света да се оправи и промени към добро : и отново хората по света да имат добра работа; добър и щастлив живот и т.н!!Ще напиша нещо на друга тема: хората нямаме право да призоваваме (да се смеем и така нататък) за кастрации на хора и така нататък, стерилизация (насилствена и т.н), изнасилвания (и/или съвети и/или заплахи за тях- било анални на мъже и така нататък) на хора и т.н, убийства,самоубийства, войни, вражди, омраза, влизане и/или ходене на хора при психиатри (и/или техните психични и т.н проблеми), побои,удари по тялото, кавги и/или спорове, геноцид над нации от хора, заплахи с оръжие и/или думи (дори казани на шега) и т.н-дори показани в филми, сериали и т.н- това е моето мнение! Няма доказателство, че изнасилвача и физически здрав (а може и да е осъден несправедливо, а реално да е невинен)- би повторил това свое престъпление). Може би само съд може да решава присъдите за всеки човек и т.н. Хората нямаме право да призоваваме за -влизане в болници (вземане на лекарства- било психиатрични и т.н)- било психиатрии и т.н (ходене на лекар/и - било психиатри и т.н) ....На света му трябва да се промени положително - от лошите крайности до които е стигнал), аз не желая изтезания, жестокости, бой, насилия,пошлост, вулгарност, лоши неща, трафиканти на каквото и да е, и т.н - които неща не трябва да съществуват в един добър и възстановен свят (на което се надявам скоро да стане със Земята). ...

  ОтговорИзтриване
 6. Чувал съм, че дума която на китайски език е име (мисля) и лично и фамилно име (за мъже -може би и на жени), а също е име (и/или част от име) на региони в Китай (а аз мисля е име и на една етническа група в Китай) на български език (а може би и на руски език- а може би - и на украински, полски и беларуски езици) означава една от най-вулгарните думи за пенис. Друга дума на български език (която също- означава една от най-вулгарните думи за пенис), а също на български език- първите три букви от тази дума (а (аз мисля) - и на всички славянски езици - с изключение на руския език) означава дума (която е пет буквена) която е най-вулгарната дума за блудница (мъж или жена - но самата дума на български език е в женски род) : а същата тази три буквена дума на български език (която също- означава една от най-вулгарните думи за пенис) - е първите три букви от най-вулгарните думи за пенис на (аз мисля) всички славянски езици от бивша Югославия- а същата тази три буквена дума на български език (за която (аз писах) досега, че- означава една от най-вулгарните думи за пенис) е първите три букви (или- последните три букви) от фамилно име- на мъже и жени (а също (аз мисля) е първите три букви от думи на руски, немски и френски езици) на руски, полски, украински, японски, немски и френски езици. А аз мисля че е най-добре във всеки език да се махнат най-вулгарните думи (и по-слабо вулгарните- като за секс; мъже и жени блудници; за гърди, задни части и т.н) и най-силно вулгарните - като за полови органи.

  ОтговорИзтриване

 7. I write from abroad

  And I think need : peace on Earth and good among people

  ОтговорИзтриване