сряда, 15 септември 2010 г.

Задължение, криминализиране... национализиране


Помните ли какво прави комунистическата партия, няколко години след като идва на власт? За по-младите ще напомня – първо вдига данъците на производителите, като по този начин ги обрича на фалит, а в после следва одържавяване на едрата частна, селска и градска собственост. Казано накратко – национализация!

Успоредно с национализацията стартира и процеса по премахване на политически неудобните опоненти наречен – народен съд.

Резултат – убити са всички врагове на народната власт, а имуществото на състоятелните предприемачи е разпределено между новосформираната червена олигархия.

Всичко това става, благодарение промяна на законите. Партията и държавата се срастват в едно и неудоббните отиват на профилактика в трудови лагери. Който оцелял - оцелял, на останалите мир на праха им.

Днес, 60 години по-късно: 1,7 мил. Българи не си плащат осигуровките! Според Д. Атанасова от Герб задълженията трябва да се плащат със задна дата. Неплащането следва да се криминализира. Какво имат предвид? Първо, на виновните няма да им се издават паспорти. Това означава, че хората няма да могат да пътуват, няма да бъдат легитимни нито пред държавата, нито пред кредитните институции и т.н.

Нелегитимен, задлъжнял и най-вече квалифициран като криминален, гражданинът попада в графата за конфискация (национализация). Имуществото му ще бъде одържавявано и в последствие продавано (на безценица) за покриване на задълженията. За ускоряване на процедурата се създава специализираният съд (по аналогия на народния), който трябва да насочи усилията си срещу криминалните престъпления (не си мислете, че там ще попадне някой политик-пак се застраховаха). 

Сигурно се подсмивате на аналогията, но най-добре е да проверите дали ви плащат осигуровките, защото както вече казах, неплащането им ви прави криминално проявени-подсъдими! Класовия враг става криминален.

Дори целта на законодателните промени, да е изцяло насочена в защита на обществения интерес, няма как да не направим асоциация с миналото. Просто, защото този филм вече сме го гледали, гледали са го и те, но явно на друга прожекция не са били.

Опитах се вникна в логиката на целия този сложен процес, изискваш огромен допълнителен административен и финансов ресурс, но не я открих. А всичко може да се реши съвсем просто - тези, които не си плащат осигуровките да плащат в брой на болниците за преглед или лечение.

2 коментара:

  1. Емо, единствената логика е отклоняване на вниманието от истинските проблеми. Още повече, че упорито се мълчи, че по-голямата част от хората с неплатени осигуровки, са хора, на които държавата трябва да ги внася.

    ОтговорИзтриване
  2. Да Владо, така е - единствено се цели отклоняване на вниманието.

    ОтговорИзтриване