събота, 25 септември 2010 г.

Славата на Никър Бокър


Преди време Валентин писа за щастието. Аз ще се опитам да пиша за нещастието и неговите  проявления .

Прекусорът на серотонин – типтофан се свързва с консумацията на мляко, яйца, месо риба, все вещества, съдържащи протеини. Липсата на редовна консумация не тези вещества, обяснява рязкото спадане на инсулин в кръвта и увеличаване на опасността от гестационен диабет. Забелязва се най-често при бременните жени, които не консумират горните вещества. Страничният ефект е натрапчиво усещане за нещастие.

Нещастието има много проявления, например Пловдивския поп Николай е нещастен, че гейовете съществуват. Църковният клир е нещастен, че няма час по вероучение в училищата. Бойко е нещастен, че падна от Борис. Божидар е нещастен, че не му вярват. Георги е нещастен, че Иво пак е писал нещо за него. Волен е нещастен... по рождение. Иван е нещастен, защото не участва ефективно във властта. Ахмед е нещастен, защото е завършил философия, а не геология. А Сергей, защото му е ред.

Народът е нещастен, защото доходите му намаляват, цените се увеличават, безработицата расте. Банките са нещастни, защото броя на необслужените кредити се увеличава. Фирмите са нещастни, защото хората не консумират както преди. Между фирменото нещастие се е увеличило до няколко десетки милиарда лева. Нещастни са и държавните служители от приходните агенции – не изпълняват приходната част от бюджета. Нещастието споходи и военните – половината отиват в запаса. Нещастни са контрабандистите – губят им се 30 % пазарен дял. Нещастни са и посланиците - у нас не се снимат достатъчно сериали, в които да участват.

Хората се питат, какво е необходимо, за да бъдат всички щастливи? Отговорът е – необходима  ни е Славата на Никър Бокър!

Славата на Никър Бокър би убедила поп Николай, че лизането е нещо приятно. Ще накара учениците да повярват в господ, без да посещават часа по вероучение. Би успокоила Бойко, а Божидар ще бъде много по-убедителен като я държи в ръка. С нея Георги ще изтрие текста на Иво и няма да го чете. Волен...ще се облее с нея. Иван може да я използва, като инструмент на властта. Ахмед ще я обсеби с удоволствие. А Сергей...той би я употребил многократно.

Нещата в живота обикновено са причинно свързани, но все пак, как Славата на Никър Бокър може да ни помогне? Какво представлява тя-химера? От къде да я вземем? Колко струва?

Честно казано, може и да ви изненада, но Славата на Никър Бокър струваше 13,50лв. Имаше я на едно единствено място – сладкарницата на Шератон. Да, Славата на Никър Бокър е сладолед – мелба. Но не просто мелба, а мелба от мляко, яйца... Говоря за нея в минало време, защото в момента хората консумират полуфабрикати, сухо мляко, яйца на прах, изкуствени и вносни боклуци. Липсват им протеините! От там и проблема – повечето са нещастни. 

Ако поп Николай и другите от клира пасяха кравите, ако Бойко гледаше кокошки, а Божидар ловеше риба, ако Георги береше гъби, а Волен садеше маргаритки, ако Иван гледаше картофи, а Ахмед прекопаваше тютюна, ако Сергей редовно ринеше обора... Ako...?! Mоже би сега Славата на Никър Бокер още щеше да в Шератон за 13,50лв., но въпроса е, щяхме ли да бъдем щастливи с повече протеини?

9 коментара:

  1. Емо, нали знаеш, че който търси - намира? :)
    Причини да сме щастливи или нещастни винаги има, зависи към какво поглеждаш.

    Идеите ти от последния абзац много ми допадат. :)))

    Ако всеки върши само това, което може (и го върши добре), не си пъха носа другаде и не сяда / не го слагат на чуждо местенце, което му е пряко сили и над възможностите му - тогава може би почти всичко ще ни е наред и ще бъдем щастливи.

    ОтговорИзтриване
  2. Tочка,

    Хората са най-добри в съветите :) за неща, които не са им работа, особено когато могат да ги осребрят ;)

    ОтговорИзтриване
  3. Емо, тъкмо щях да попитам кой е този НИКЪР БОКЪР,ама ти си го обяснил:),важното е мозъка ни да произвежда повече серотонин въпреки хаоса в държавата ни,а забравяш ,че и аз имам доста публикации за щастието:)приятен уикенд:)

    ОтговорИзтриване
  4. :) Силве,

    Не съм те забравил, но искам да те цитирам по друга тема :)
    Приятен уикенд и на теб :)

    ОтговорИзтриване
  5. Ах,Ах.Това вкарване в обора и откарването на боклука на торището ми стана любимо:)Има го и във филма на Анна Цолова посветен на ромите живеещи в Швеция :)

    ОтговорИзтриване
  6. Много ми хареса този пост! Стана ми напълно ясно защо са нещастни Волен, Ахмед и Сергей....явно чувстват, че не са бозали достатъчно мляко (протеини) от държавата-майка. На всичкото отгоре, разбрах и що е то Никър Бокър :)

    ОтговорИзтриване
  7. :) Радвам се да те видя отново.

    ОтговорИзтриване
  8. Аз съм тук, наминавам отвреме-навреме, ама рядко пиша. :)

    ОтговорИзтриване