неделя, 3 юни 2012 г.

FunдъкМиналата година посетих Ню Йорк. Там празниците на града или отделните общности се организират в цели квартали или по булевардите. Количеството на щандовете продаващи храни и сувенири е огромно, и от икономическа гледна точка прихода от подобни мероприятия е доста добър, както за фирмите, така и за общината.  
Вчера (2-ри Юни), в София се празнуваше деня на детето -1-и Юни. В „Градската градина“ и пред „Кристал“ бяха организирани игри, сцени и павилиони с лакомства. В което няма нищо лошо. Разбира се, почти всяко семейство, с огромно желание иска да сподели празничната емоция със своите малчугани. Но! Има едно малко и съществено НО…двете градинки в центъра са твърде малки, за да поберат множеството кандидати за веселба. Липсва инфраструктура.
Смятам, че освен в двете градинки, празненства можеха да се организират и на други места. В столицата има достатъчно паркове. Можеше да се организира и нещо по повод смъртта на Христо Ботев, така, че празнувайки, децата да усетят и нещо като национално самосъзнание и уважение към историческите личности. Защото „Ботев“ не е само футболен отбор.
Често ми се случва да споря с близки, колко неподходяща за длъжността кмет, е бившата учителка, но не мога да ги убедя. Може и да греша, но за мен, опитите и да управлява са просто - funдъкови.   

Няма коментари:

Публикуване на коментар