Преди всичко искам да поздравя всички приятели
и посетители на бога с коледните и предстоящите новогодишни празници. Извинявам се за
отсъствието си, но се бях отдал на няколко книги и едно предизвикателство. Онди
ме включи в „онзи“ списък и логично трябваше или да откажа или да приема
тиквеното предизвикателство.
И така, на въпроса – как готвят
мъжете? Отговарям еднозначно – с удоволствие и много импровизации (говоря единствено за себе си)! Естествено
има уловка, а тя е, че поне на мен ми се отдава възможност да готвя единствено
през почивните дни. Но веднага искам да споделя, че готвенето ме разтоварва от
проблемите и свръх натовареността през седмицата.
Но да се върнем на самото
предизвикателство. Не успях веднага да реагирам на него, защото не открих
подходяща тиква за крем супата която исках да сготвя-отне ми малко време. В крайна
сметка, предприемчиви хора ме убедиха, че съм открил правилната тиква и аз я
купих на секундата.
Рецептата е тривиална и
елементарна, но винаги се оказва, че у нас някоя съставка липсва, и за това при мен
всеки път резултата е различeн, но ето и рецептата:
1 тиква-1 до 1,5 кг. –
белите я и отстранявате семките
Целина – 100-300 грама
Вода -1,3 л
1 глава лук (по желание)
2 скилидки чесън
Малко сметана - на око
Препоръчвам да се добавят
моркови (100 гр.) и праз (350гр.), но тогава лука отпада.
Пилешки бульон – 1 супена
лъжица
Сол
Черен пипер
Може да съм пропуснал
нещо, но всеки може да експериментира
Начин на приготовление
Слагате водата да кипне
заедно с бульона, след което добавяте лука и го чакате да омекне и добавяте останалите съставки.
Чакате докато всичко се свари (около 20-30мин). Пасирате сместа с миксер.
Добавяте малко сметана,
сол и черния пипер(на вкус) – и изключвате котлона.
Когато я поднасяте, може
да добавите пермезан и стръкче магданоз.
Моята супа стана леко
пикантна (сложих повечко пипер), с приятно преплитащ се сладък вкус на тиква и
за това съм я кръстил – сладко-пикантна тиквена супа.
П.С. Супата се поднася много гореща и за да не се изгорите трябва... :)
Емо, прекрасно предложение :)
ОтговорИзтриванеХареса ми добавянето на целина/дори в момента готвя крем супа от нея/
И както е по-пикантна..мммм.....
Поздрави и весели празници!
:))))Благодаря,че демонстрира майсторство!:P:D
ОтговорИзтриванеСпечели си съвсем достойно абсолютно всички титли,които раздавах!:D:D:D
Весели празници!:D
p.s.такава супа все още не съм правила,но определено ще я изпробвам;)
:) Благодаря ви,
ОтговорИзтриванедайте идея за гъска, един приятел ми я донесе и се чудя как да направя :)
Ако това ти помага :
ОтговорИзтриванеhttp://simplyrecipes.com/recipes/how_to_roast_a_goose/
Гъската е мазна за разлика от пуйката
и трябва да се отдели мазнината.
А с тея пернатите нямам никакъв опит:)))))
ОтговорИзтриванеЧНГ Емо!
ОтговорИзтриванеСупата е един път !
ЧНГ на всички!
ОтговорИзтриванеДани, друга рецепта ползвах и стана срахотна :)
За много години приятелю!Пожелавам ти една страхотна,интересна,хубава и щастлива 2011 година:)
ОтговорИзтриванеА с тея пернатите нямам никакъв опит:)))))
ОтговорИзтриване