събота, 18 юни 2011 г.

Ние сме против гей-парада, а вие?!

Днес направих една голяма разходка, която завърши в НДК. Малко преди да започне гей - парада. Първоначално реших, че нещо не е наред, защото полицайте и журналистите бяха повече от участниците. Бях много изненадан от участниците, обикновено по телевизията виждаме тяхната екстравагантност, която оформя негативно мнението на по-нетолерантната част от обществото. За мое учудване хората в лъскави атрибути бяха единици, а повечето участници бяха съвсем прилично облечени.

Когато си тръгвах, до мен се доближи едно момиче, което се опита да ми връчи някаква брошура с думите: „Ние сме против гей – парада, а вие?“. Отвърнах - „А, аз не“!

Всъщност не ме интересува кой какъв е. Важното е, да се отнася с уважение към разбиранията на околните.






















7 коментара:

  1. Всъщност не ме интересува кой какъв е. Важното е, да се отнася с уважение към разбиранията на околните. Да!!!

    ОтговорИзтриване
  2. Именно за уважението става дума.
    Аз не развявам своята сексуалност по стъгди и по мегдани и намирам това за нормално социално поведение. Не ме интересува и кой с кого и как прави секс. Единственото, което ме отвращава е педофилията, а содомията просто не я разбирам :(. От тази гледна точка съм против гей парадите. Още повече, от доста години няма дискриминация на тази основа. Има липса на култура, ниско самочувствие и стремеж към показност.
    Но... нали така правят Там, в Белите държави...
    Не им увира в главите на някои хора, че механичното пренасяне на каквото и да е от една култура в друга често е нерзабираемо и смешно. Не разбирам и позицията на самонаричащите се „истински“ мъже и жени, но... всичко е въпрос на възпитание и култура.
    Апропо, против съм и военните паради :)))

    ОтговорИзтриване
  3. Zvetanka , това е пътя към нормлното общество.

    slavuncho , ние сме малко или много "институционализирани", а това дава един друг прочит на заобикалящата ни среда. Чел си го, но се замисли, в древния свят (Гърция и Рим) хомосексуализмът е бил нещо нормално. Религията променя нещата. Няма да правя изводи, но всичко е въпрос на обществена търпимост. Когато тя изчезне започва ловът на "вещици". Ние сме на прага на изчерпването на търпимостта.Света е полудял. И ти и аз пишем за култура и възпитание, при това претенциите ни са за санитарния минимум, но това което ние разпознаваме като "култура" ще остане в аналите. Света е друг, колкото и да не ни харесва :))

    ОтговорИзтриване
  4. Мисля, че има търпимост. Не съм против хомосексуалистите, но не искам някой да ми навира в очите своя начин на живот, в какъвто и да е аспект. Ако се повгледаме - къде е разликата между хората на Расате и гей-„активистите“? Приликата е в търсене на популярност на всяка цена.
    Да, хомосексуализмът винаги е бил нещо нормално. Ако сме приели, че сме хора и нищо човешко не ни е чуждо, то не виждам за какво да си заравяме главата в пясъка...
    Наистина, ако си спомним за Гърция и Рим, а защо не и за Камбоджа, ще видим, че човешката сексуалност - в различните и форми, се възприемала като нещо нормално. Все пак, според мен, и двете крайности - наглия хомосексуализъм, както и гоненията на хора с „друга“ ориентация, са били едни от предвестниците на края на съответната цивилизация...

    ОтговорИзтриване
  5. Вал, това е неизбежно, като данъците.

    ОтговорИзтриване