неделя, 11 декември 2011 г.

Безмерни величини


Някъде бях прочел, че на света има три големи величини. Първите две са времето и пространството, а третата е човешката глупост.

„България не се е отказала да влезе в еврозоната, но това ще стане, когато последната се преустрои по български, заявил още премиерът час преди срещата.“

Да се чуди човек от къде извира това проникновение? Дори не намирам смисъл да опиша „гениалността“ зад думите.

11 коментара:

  1. Явно в третата величина сме най! Лошото е, че край няма!

    ОтговорИзтриване
  2. Малко съм скептичен към думата глупост. Прекалено мека е. По-скоро става въпрос за нагрост и дебелоочие, които са вродени на всички, които досега се изредиха да се упражняват с България.

    ОтговорИзтриване
  3. Хм,аз мисля, че понякога без да иска и най-глупавия, наглия и пр. казва нещо вярно. Дори нещо повече, той самият не осъзнава верността на казаното от него, а си мисли, че е казал нещо друго. И мисля, че в случая случаят е такъв.(смях през сълзи)

    ОтговорИзтриване
  4. Този тип отдавна не ми се коментира, но мисля, че съвсем не е глупав. Носителите на глупостта са тези, които гласуват за него. За сега в България са достатъчно. Честно казано, с този електорат започвам сериозно да се страхувам кой ще бъде следващия... я някоя певачка, я някой футбалер...

    ОтговорИзтриване
  5. море в турция , съгласен съм - няма край!
    Владо, ще ми се да кажа по силни думи, но не виждам смисъл.
    Кръстю,съгласен съм с теб по принцип, но случая не е такъв. Помисли, защо трябва да вкарваш едно ограничение в кнституцията, вместо да направиш бюджетни съкращения? Защ заявяваш, че ще станеш част от нещо, на ако... те станат кат нас. До лятото на следващата година бюджетния дефицит у нас ще надхвърля 4% единствено и само заради управленската некадърност.
    slavuncho, мисля, че скоро не сме били окупирани..., а се появяват предпоставки за това.

    ОтговорИзтриване
  6. Ааа, не! Ако се създава някаква алюзия с изписването на професиите на двамата труженици, не съм я търсил. Кой ще е този луд да ни окупира? Братята сърби и те са си по своему прости, но не чак толкова!
    А за бюджетните съкращения. Та нали първо там, в бюджетната сфера, започват „промените“ на всяко ново правителство. Там се назначава най-верното до 5-то коляно. Ако пипнат там кой ще гласува за тях? То така е по цял свят, а у нас е черешката на тортата... Електронно правителство! Представяш ли си!!!

    ОтговорИзтриване
  7. Третата величина:)))Хубаво заглавие за нов реалити роман!

    ОтговорИзтриване
  8. :)) Представям си електронно правителство, дори имам представа как се прави в някой сектори. Вместо да те облекчава то ще прави точно обратното...
    А, за другото не му бери грижа гледай в переспектива. Има кой да обработва и управлява тези земи. Всичко е въпрос на време...

    Zvetanka, мисля, че имаш право, но не ме бива в писането на романи, та ще трябва друг да го напише :))

    ОтговорИзтриване
  9. Емо,забравил си може би нещо, което той каза в Чехия октомври месец :"„ Пенсиите в Европейския съюз да бъдат намалени до размерите на българските като мярка за ограничаване на бюджетния дефицит”.
    Или ще влизат в пътя тия европейци със 100 евро пенсии, както му е реда, (и 150 заплати) или....(смях)

    ОтговорИзтриване
  10. Кръстю, как да помня всички бисери:? Тоя е толка креативен, че ако пикаеше, дебита му щеше да надмине количеството вода в делтата на Амазонка:))

    Онди, днес пуснали нов лаф от Мдис - били сме за пример. Чудя се на какво :)

    ОтговорИзтриване