петък, 30 декември 2011 г.

Лондон

По коледа стават чудеса. Едно от тях споходи и моя милост. Получих неочакван подарък – пътуване до Лондон. Без ангажименти, без предварителен план и без никаква идея какво да правя там.  Първоначално мислех да опиша всички забележителности, които посетих , но после размислих. Реших да покажа снимки, а те са достатъчно красноречиви. Да, има какво да се сподели, но при добро желание всеки може да открие достатъчно информация в нета.  
Мога спокойно да кажа, че очакванията ми се покриха. Англия е страна с традиции и богата история. Разбира се, като във всяка развита страна, контрастите изпъкват силно. Какво ме впечатли най-много? Трудно е да се каже. Може би реда.  Буквално на два пъти видях жертви на насилие, отцепени райони от полицията. Погледнато отстрани изглеждаше като заснемането на епизод от криминален филм. Но така беше само на пръв поглед. За 12 часа бяха арестувани 11 заподозрени. Толкова за реда.
Хората идващи от бившите колонии са интегрирани в голяма степен, а това показва, че въпреки разликите повечето от тях имат своето мястото в страната. Харесаха ми ребрата, бирата на която така и не запомних името. Хареса ми всичко. Имаше неща, които не ми допаднаха, но те са незначителни. Искам да си призная нещо, за което винаги съм имал грешна представа. Дясното движение! Замислено е блестящо! Осъзнае ли човек логиката няма грешка.  Сградите са проектирани така, че хората да не се блъскат. Разбира се ако спазват правилото.
Винаги съм предпочитал да вървя пеша, но човек бързо се осъзнава. Такситата са скъпи, ползвате метрото. Няма как да се объркате.
Музеите са огромни, но си заслужава да ги видите.  Бих препоръчал музея на естествената история, бях впечатлен. Струва си да видите и музея на мадам Тюсо, ще се забавлявате. Тауъра, Уестминстърското абатство, Бъкингам и т.н. Струва си да посетите града, и както казах в началото - има какво да видите.


































13 коментара:

  1. Еха супер,разходка!За много години!;)

    ОтговорИзтриване
  2. Чудесен подарък, а ти чрез снимките си го споделил.

    ОтговорИзтриване
  3. За много години, Емо!
    Радвам се за хубавата ти разходка!
    Да ти е здрава Новата година, а другото ти си го решаваш!

    ОтговорИзтриване
  4. Браво, Емо, припомни ми Лондон! Имам ярки спомени от там, особено когато по погрешка се озовах сред хора от певци в Уестминстърското абатство :)
    И честита Нова година!

    ОтговорИзтриване
  5. За много години, Емо! Супер подарък и изненада :)

    ОтговорИзтриване
  6. За много години на всички, ако съм пропуснал някой е неволно. Причината е, че блогер се скапа при мен.

    Не знам дали чрез снимките се усеща, но там има традиция. Може би отстрани изглежда натруфено, но там усещането е за достолепие.

    ОтговорИзтриване
  7. За много години,Емо! И дай боже всекиму такива подаръци...
    Много хубави снимки, аз ходя често там, но никога не съм била по тези празници, макар че съм виждала още през ноември много украси и светлини, ... някак тази пищност и празничност ме омагьосва, като дете. Сигурно ще да е от неизживяно зветно детство...
    С пожелание за още много нови пътешествия след Щатите и Лондон- изживяни и споделени!
    Мария

    ОтговорИзтриване
  8. За много години, Мария! Наистина е много пищно, хотела в който бях отседнал беше украсен страхотно и не само той. От Марбалардж до края на Оксфорд беше приказно:)
    Скоро пак ще снимам, макар и по друг повод :)

    ОтговорИзтриване
  9. За много години и от мен Емо!Невероятно удоволствие да проследя постинга ти ,и аз бях там и аз се насладих благодарение на теб .Очаквам с нетърпение още много фоторазходки
    Геви

    ОтговорИзтриване
  10. ...и аз преживях това тази Коледа. Невероятно удоволствие е да посетиш Лондон!

    ОтговорИзтриване