понеделник, 14 септември 2009 г.

Престъпление и наказание


За кокшка няма прошка, а за милион няма закон! Не случайно е казано в песента, и тези думи наистина отразяват народната мъдрост, синтезирана чрез опита добит през вековете. Ще се опитам да направя следното сравнение:

Ефективна присъда за шофьор, опитал да подкупи полицаи
Добричкият окръжен съд осъди на шест месеца лишаване от свобода при първоначален строг режим добричлията Сергей М., обвинен в предлагане на подкуп на полицаи.
Съдът призна за виновен 37-годишния мъж за това, че през 2007 г. е предложил на двама полицаи 20 евро, за да не му съставят акт за нарушения на Закона за движение по пътищата.

Пуснаха Росен Маринов от ареста срещу 20 хил. лв.
Той е обвинен за подкуп от 100 000 лева на началника на Изпълнителна агенцията по рибарство и аквакултури. Софийският апелативен съд пусна от ареста Росен Маринов с мярка за неотклонение "парична гаранция" в размер на 20 000 лева. Маринов е обвинен за подкуп от 100 000 лева на началника на Изпълнителна агенцията по рибарство и аквакултури Марин Димитров. При акция в София преди време Маринов беше задържан. В хода на разследването прокуратурата повдигна обвинение и за участие в схемата и на бившия заместник-вътрешен министър Раиф Мустафа.Днешното решение на САС е окончателно.


Защо тези еднакви случки завършват с различен край?

Няма коментари:

Публикуване на коментар