понеделник, 28 септември 2009 г.

Ала, бала всяко чудо за три дни


Наскоро багери разрушиха незаконните ромски къщи в кв. Меден рудник - гр. Бургас, някак си това отпуши натрупания емоционален заряд между пришълците и месното население. Логично след изпълнението на задачата се питаме какво се промени? И тъй като винаги съм се опитвал да правя аналогии, тази ще бъде с хотел „Златна перла” в Странджа. За разлика от циганския катун, който беше разрушен при засилена полицейска охрана, независимо от протестите на „собствениците”, „неохранявания” незаконен хотел не може да бъде бутнат. Защо, нали е незаконен? Или незаконните постройки приоритетно се степенуват, и ще бутаме само паянтовите, но при условие че са построени от роми, защото за другите нямаме ресурс? Връщаме ли се към старите навици, или още сме в изходна позиция? Питам се кога държавата ще концентрира върху крупните закононарушители, а не само върху аутсайдерите?

2 коментара:

  1. Емо, не вземам страна, защото за мен и двата примера са вредни, но циганските коптори са разрушени от Община Бургас, след 2 г. протяжни процедури, а комплекс „Златна перла” не зная чия отговорност е.

    То пък и едно разрушаване... Събориха двайсетина колиби, а останаха поне три пъти по толкова. :)

    ОтговорИзтриване
  2. Извинявай за закъснението. Златна Перла е към М. Търново ако не се лъжа.

    Има някой разлики и една от тях е фалшифицирането на документите за строеж - от там нататък строежа може да стане полигон на ВМС.

    ОтговорИзтриване