четвъртък, 17 септември 2009 г.

Сакате пензија во Бугарија?

За да ја добиете треба да одговорите на следниве 7 услови:

1. Наполнети - 70 години.
2. Работен стаж - 70 години.
3. Последните 20 годни да сте добивале минимум по 1500 евра месечно.
4. Да не сте посетиле личниот лекар на повеќе од 3 пати.
5. Не треба да страдаат од висок крвен притисок, подагра, ишиас, лумбаго.
6. Во никој случај да не сте се членки на БК / СП. 
7. Да подари стан на државата.

Пријатно харчене!


*За грешки в превода моля уведомете гугъл  

Няма коментари:

Публикуване на коментар