сряда, 3 февруари 2010 г.

Да не се чудят после защо ги пускат


„Тук много ясно трябва да се обясни на хората, че ние приемаме само това, което ЕК и ЕС задължително иска от България да приеме като закон” 
Има много ЗА  и ПРОТИВ , но се оказа, че има още един вариант на позиция:
Как така няма да ги допускаме? Нали имаме закони за тази работа???
Абсурдно звучи едно подобно изказване, при това от устата на стожера на законността, стълба на законодателството и мозъка на изпълнителната власт.  Това значи само едно – законите нямат никаква тежест! Това, заедно с гафа, предизвикан по повод „нарушението” на един правилник от страна на Желева водят след себе си един въпрос и един извод. Въпросът е, някой от управляващите чувал ли е, че за нарушаване на законодателството се търси административна и финансова отговорност? А извода е, че след като те не потърсиха отговорност на предходните надали някой ще търси и на тях!
Не можах да открия в какво точно се изразява нашето задължение към ЕС, произтичащо от директива 2008/18, но смятам за национален приоритет да опазим развитието на организмовото многообразие на етапа от преди 1989г.  
Държавника трябва да отстоява обществения интерес, независимо от последствията (за справка можем да погледнем стачката при южните ни съседи)!
В заключение се питам – след като министър председателя не зачита законите, регламентите и правилниците, какво остава за всички останали???


2 коментара:

  1. Големи дебати, ама накрая пак ще лапнем дръвцето...както винаги! Пък и като ги няма у нас, да не би да не внасят ГМО соя...?
    Поздрави
    Пепеляшка

    ОтговорИзтриване
  2. В много вносни храни присъства ГМО.

    ОтговорИзтриване