четвъртък, 4 февруари 2010 г.

За и Против проверката с думи на коментарите

Става въпрос за проверката с думи след публикуването на комнтар. Лично аз съм премахнал проверката с думи просто защото тя не е необходима за малки блогове, какъвто в случая е моя. От опит мога да кажа, че няма спам, който да генерира излишни коментари под постовете ми, а за посетителите е много по-лесно да оставят своя коментар. В случай, че желаете да премахнете проверката с дума за коментарите трябва да направите следното: Отивате в
Настройки/Коментари/Показване на опцията за проверка с дума за коментарите /избирате - Не.
След което запазвате промените (настроиките). По този начин можете да увеличите коментарите под публикациите, а ако някой не ви хареса – винаги можете да го изтриете.

15 коментара:

  1. Да. Ужасна досада е тази "проверка". Кликвам за изпращане, а тя ме връща, че и се налага да превключвам на латиница и да кълва на клавиатурата някакви бръщолевеници.

    ОтговорИзтриване
  2. При мен никога не я е имало.Нещо повече, за повече от година по блоговете не съм чул или видял машинен спам.

    ОтговорИзтриване
  3. Всичко е изключено при мен.Досада е да си губиш времето с модериране...

    ОтговорИзтриване
  4. И аз така! :)
    Свобода на славото! :Р Ама не забравяйте, че сте на гости все пак! :)))

    ОтговорИзтриване
  5. Златина, че ние си се държим прилично, когато ходим на гости. :Р Това е замислено за едни други хора. :)

    ОтговорИзтриване
  6. Разбира се, че ще се държим прилично, ние нямаме дипломатически паспорт ;)

    ОтговорИзтриване
  7. Когато видя такава проверка в малък блог, честно казано, го приемам като неуважение към коментиращите. Всеки, който се е заел с правене на такова нещо е наясно, че трябва да отдели време и за читателите си, нали? Случвало се е и да се откажа да пиша някъде точно по тази причина, независимо, че публикацията ми е харесала. Е, хора разни. Истината е, че някои дори не се интересуват как да премахнат тази досада и си оставят всичко както е по дифолт. Това също си е един вид пренебрежение - "абе пиша тука нещо, ако ви се чете, оправяйте се":)))

    ОтговорИзтриване
  8. Емо,във всички блогове които оставям коментар ми иска проверка,май само на Владо няма,сега като се замисля,дори в някои блогове по няколко пъти ми иска и ме връща,много е гадно,но ще направя това което казваш в настройките и дано всичко да е ок,приятна събота!

    ОтговорИзтриване
  9. А какво ще речете и за одобряването на коментарите? Не само досадната проверка, ами и чакане на одобрение? При цялата ми симпатия към към някои блогъри, но това също го приемам за неуважение - да висят няколко човека в празното пространство като паяци, белким ги одобрят. :Р Става ми тъпо и много често се отказвам след първия коментар, понеже ми се струва, че говоря на старата си шапка. На всичкото отгоре, не може да се получи разговор между коментиращите, а само с автора - как да се получи, като всеки говори само на него, без да знае колко души също са се изказали. Вярно, че всеки си има право да преценява кой и как да пише в неговата къщичка, но тези рестриктивни мерки не спомагат за обмяна на мнения между повече хора. Освен ако това е целта. :)

    ОтговорИзтриване
  10. Според мен одобряването е скрита вид цензура. До момента аз не съм изтрил нито едно, пък и за какво да ги трия така ще скрия хорския талант. :)

    ОтговорИзтриване
  11. Не може без цензура (но не предварителна, това е крайна мярка) във форумите и много посещаваните блогове - трябва да се зачистват и пресичат обидите, гнусотиите и всичкия друг боклук, който стоварват в тях. Администрирам един форум, та съм много наясно. :) Останалите блогове не са чак толкова атакувани, плюс това нищо не пречи да се изчистят простотиите след публикуването им, а крайната мярка с предварителното одобрение май се използва с наслаждение някакво. Не говори особено добре за практикуващия я, при всичките ми симпатии. :)

    ОтговорИзтриване
  12. Съгласен съм, че ако някой обижда ще го изтрия без да се замислям. :)

    ОтговорИзтриване
  13. Съгласна съм с Фроги. Наистина е дразнещо "одобрението". Все едно си бил на изпит и чакаш пред вратата да ти кажат дали си изкарал.:)))
    Ако някой коментар не се харесва, може да се изтрие. И аз съм го правила, имаше един анонимник, който се смяташе за оригинален с разни казармени истории отпреди 20 години, че и noscript си беше пуснал. Но...всеки трябва да има своя шанс според мен. Триене - само ако наруши добрия тон.

    ОтговорИзтриване
  14. И психясалите анонимни писачи търсят трибуна , но при мен нямат достатъчно аудитория, за това и не пишат тук :)

    ОтговорИзтриване