четвъртък, 11 февруари 2010 г.

Да подменим остарялата техниката

Прибраха трактора, но дали решиха проблема? Според мен не, а защо ли? Ами защото има още много трактори на нивата! Чудя се, защо не прибраха останалата аграрна техника - това комбайни, редосеялки, плугове, каруци, силози и какво ли още не остана на открито! 
По принцип знам, че когато имаш няколко еднакви трактора единия от тях отива за резервни части особено ако модела вече не се произвежда. Също така знам, че когато някой яхне „трактора” и с пълна газ започне да обикаля синора той има за цел единствено да вдигне пушилка след себе си. Докато от праха никой не вижда какво става, нивата може да бъде засята с генно-модифицирани продукти. 
Предполагам, че вкарването на трактора в сервиза не е изненада за някого, и то не за друго, а защото икономически не е изгодно една нива да се оре с две машини. Не е изненада също така, защото един колхозник си подаде оставка точно преди вчерашната оран. Вече дори и слепите виждат, че на мястото на големите тромави трактори се появяват множество малки мобилни тракторчета, способни да орат сеят и жънат при това много по-бързо. 
Дано не се окажа прав, но покрай цялата тази пушилка най-вероятно ще се окажем със засадена ГМО царевица и действащ директен интерфейс.

3 коментара:

  1. От ГМО няма да се отървем .
    За целта минаваме към спасителния план да пазаруваме от най - възрастната бабка на близкия кооперативен пазар

    ОтговорИзтриване
  2. Вал, имам цяла стратегия по въпроса, но ще я опиша отделно :)

    ОтговорИзтриване
  3. Момчета,преди всичко трябва да обърнем поглед към новите технологии,а за бабките -в момента те са единсвеното ни спасение от гмо:)

    ОтговорИзтриване