петък, 26 март 2010 г.

След 20 години преход ние отново ще бъдем равни-може би?

Гледам новините и научавам от първа ръка, че никой не може да получава по-голямо възнаграждение в държавния сектор от премиера. Някакъв си ръководител полети получавал 12000 лв. – това било недопустимо!? Защо да е недопустимо? Да не би държавата да им ги плаща? Службата е престижна и високоплатена, но парите се плащат от Европа, а не от бюджета на България. Истината е, че от времето на Костов РВД е дойна крава за всяко правителство. Истината е, че РВД е едно от малкото печеливши държавни предприятия. Истината е, че работата на ръководител полети е отговорна, толкова отговорна, че всеки един от диспечерите управлява няколко хиляди човешки живота дневно в т.ч. и премиерския (когато пътува насам-натам).
В заключение искам да кажа, че не виждам нищо лошо някой да получава 12000 лв. заплата, особено ако ги заслужава, а всеки един който държи в ръцете си човешки животи заслужава адекватно за отговорността му заплащане, ако не вярвате питайте Дянков.

9 коментара:

  1. Май-някой не си е забравил старите навици и мисли,че още вървим към комунизъма:(

    ОтговорИзтриване
  2. Аз също няма нищо против всеки да получава заплата според отговорностите и риска на професията,но аз отговарям за спорта в две области-сама ,дори и счетоводстовото си водя сама,няма да ти казвам колко получавам..не е справедливо,бих се радвала в тази връзка повечето държавни служители да получават това което заслужават и за това до някъде се радвам за новото равенство:)))

    ОтговорИзтриване
  3. Ако "Всеки труд трябва да бъде заплатен според качеството му" да видим какво ще се получи?!Тогава Дянков&СИЕ ще трябва да взимат по една минимална/барабар с цялата администрация/,а ти Силвия ще трябва да се разписваш с/у фиша на Дянков-е как ще стане?Никак!

    ОтговорИзтриване
  4. Това е целта на всички популистки мерки - да скарат едни хора с други на база разликата в социалния им статус.

    ОтговорИзтриване
  5. Прав си Емо
    Тази уравниловка ни вкарва в жесток конфликт

    ОтговорИзтриване
  6. + изкривеното социално съзнание=сапунен сериал,в който участваме всички от 20 години на сам.Искам ГРАМИ!е може и ОСКАР ;)

    ОтговорИзтриване
  7. Калин :)
    Marten's - минаваме рекорда на Далас или Докато свят светува ;)
    Силве - честит празник и на теб!

    ОтговорИзтриване