неделя, 7 март 2010 г.

Президент

До сега не съм писал за президента, но май дойде и неговия ред. Има много неща, които искам от нашия президент, едно от тях е да бъде по-близо до проблемите на хората и да бъде качествен коректив в политиката във вътрешен и международен план. Определено в тази моя представа не влиза лобизъм от страна на президента по икономически проекти, нямащи реална перспектива. 
Не одобрявам постъпката на Първанов срещу Дянков, което не означава, че имам симпатия към втория, но за него друг път. Днес искам да пиша за бъдещото. Искам да сбъдна една съвсем обикновена мечта, в управлението на държавата да влезнат достойни хора. Какъв по-добър повод за това от предстоящите президентски избори? Лично на мен ми омръзна разни политически партии да ми налагат техния избор на претенденти. Не ми харесва да се ограничавам в избора на по-малкото зло. 
Смятам, че следващите избори трябва да бъдат спечелени от достоен човек. Личност заемаща балансирана и обективна позиция по въпросите касаещи държавата и гражданите, човек, извадил поуки от крайностите и превратностите на живота.
И така, огледах се да видя човек, който е очукан от съдбата, но въпреки това има силно изразена справедлива гражданска позиция, за мен такъв човек е Иво Инджев.

8 коментара:

  1. Емо, за мен нещата с президенството стоят на друга плоскост. Постът е просто излишна представителна кръпка. Няма нито една функция, която да не може да се свърши по-добре, от друг орган. За нещата, за които говориш, като защита на интересите на гражданите има например омбудсман. Колкото до това,че една личност, дори и гениална и с ангелски морал, може да промени нещата, вече трябва след толкова избори, да сме се научили,че не става.

    ОтговорИзтриване
  2. frog'n'roll ,

    Именно заради това :) кофти е когато вече е назначен да установиш конфликт на интереси.

    myhappypond ,
    няма да спра, докато това зависи от мен :)

    Владо,
    омбудсмана - това също е една безсмислена длъжност. Иначе съм съгласен с теб поста, че е излишен, но ми писна на него да слагат хора, които не са за него, това е.

    ОтговорИзтриване
  3. В парламента всяка парламентарна група гласува като ЕДИН по поръчение на партийната си централа. Какъв е смисълът там да киснат и да се гушат 240 търтеи на повикване? А президенството като институция е абсолютно излишно в сега действащата управленческа схема. Самата политическа система е създадена от и за определен кръг изроди и няма нищо общо с демокрацията. Ако това не се разбере, ще търпим още 20 пъти 20, 50 или 500-годишни "преходи".

    ОтговорИзтриване
  4. К КАКВО МУ ПУКА НА ОБИКНОВЕННИЯ ЧОВЕК И ГГРАЖДАНИН ОТ ЦЯЛАТА ТАЗИ ИСТОРИЯ М/У ДВАМАТА-ПРЕЗИДНТ И ВИЦЕПРЕМИЕР,ХОРАТА ИСКАТ ДА ЖИВЕЯТ НОРМАЛНО И ТЕХНИТЕ ПРОБЛЕМИ ДА БЪДАТ РЕШИМИ..

    ОтговорИзтриване
  5. Пламен,
    И ти и Владо сте прави не може да има премиер и президент. Също така и аз смятам, че политическата система в страната трябва да бъде сменена.

    ОтговорИзтриване
  6. Силве,

    Живота е несправедлив, някой живеят нормално другите...

    ОтговорИзтриване