вторник, 20 април 2010 г.

тинтири минтири


"Надбавките могат да се вдигнат, когато се стабилизира държавата. Когато се изловят крадците, когато се даде възможност това, което се събира като приходи, да не изтича, тогава могат да се вдигнат и надбавките". Започнах да осъзнавам значението на лафа „ние ги хващаме, те ги пускат”. Според мен изказването на премиера цели да ни каже именно това: „ще има надбавки - ама друг път”. 
От друго негово изказване разбрах, че ще трябва да плащам заради кражбите на тройната коалиция!? Но тук премиера удря на камък. Аз не само че няма да плащам за гешефтите на предишните, но няма да плащам и за Дянковизмът на сегашните.
Ако приемем, че акция „Недосегаемите” е целяла единствено хващането на крадците си задавам следния въпрос – колко ще върне Красимир Аврамов на държавата? Била станала  грешка и 20 души в т.ч. полиция, данъчни, прокурори, съдията и попадията нахлуват в жилището на певеца. След този случай не се питам защо ги пускат. Не държи ли Цветанов твърде много и некомпетентни служители във ведомствата си?
Като слушам изказванията на управляващите, имам чувството, че се намирам на пазара - от една страна се казва ще влезнем в ERM-2, а от другата – няма да влезнем. Казано по друг начин кабелчето между мозъка и езика е прехапано.
Премиера не е прав и за друго, че всички са опетнени от далавери, има много хора, които са удържали на изкушението. Не може да слага всички под един знаменател. „Аз ги избирам по документи” (министрите), ами то и него така го избраха и сега всички плащат за избора си. Според премиера всички ние сме знаели за далаверите, но нищо не сме направили, за да ги спрем. Това твърдение щеше да звучи добре от неговата уста, ако беше дал на прокурор Пашата по времето, когато беше главен секретар. Ако беше арестувал Нанев, както арестува бившия военен министър и т.н. Спирам до тук, че става досадно. Чудя се само, защо не пуснаха клипчето с ареста на певеца? То щеше да задмине кен ли по рейтинг.
Като оставя критиката настрана бих казал, че премиера говори много увлекателно и сигурно аз щях да му повярвам, ако в мен не се прокрадваше съмнение. Съмнение за разликата между дела и думи. От моя гледна точка думите преобладават за сметка на делата. И няма как да е другояче, след като стигнахме до тук.

3 коментара:

  1. Съмнявай се, 'щото съмнението е добродетел.

    ОтговорИзтриване
  2. Гледай Цончо - новият брадър.
    Безспорно той ще внесе нови нюанси в непълното досие на премиера :))

    ОтговорИзтриване