понеделник, 14 юни 2010 г.

Не бъркайте правописната грешка с бизнеса в законодателството!


Управляващите тотално сринаха доверието в себе си и то само за 3 дни! Първо министър макдоналдс (на икономиката) взе да се съмнява в думите на премиера. Второ днес излиза наяве един скандал за начина, по който се приемат законите в страната. Излиза, че антикорупционния популизъм, с който ежедневно биваме заливани се оказа кьорфишек. Управляващите декларираха „желанието” си да се борят с корупцията, контрабандата и престъпността, но само за онази част - извън редиците на собствената им партия. Гласувания текст за промяна на закона за наркотичните вещества, подменен в последствие с  текст, позволяващ рекламирането чрез изображения на опиати от производители на  продукти- е меко казано подсъдно! Лошото е, че това не е първият подобен случай!  Изглежда става въпрос за поръчка от страна на българска фирма, производител на водка, желаеща да рекламира продукта си чрез популярен наркотик. Ако последното се окаже истина, то тогава трябва да се замислим за две неща:
1.       Не нарушава ли законодателя закона? Ако това е така, то този парламент трябва да бъде разпуснат незабавно!
2.       Подкрепят ли управляващите нелегалното производство на алкохол? Наскоро премиера сподели, че ще гони производителите на алкохол до дупка, заради нелегално и недекларирано производство на спиртни напитки. Излиза, че зад гърба му, партийните функционери на герб сключват сделки, с тези - които вътрешния министър трябва да арестува, а директора на митниците да проверява?!
На фона на случващото се мога да кажа само едно– това е чиста форма на протекционизъм! Е, как очакват някой да им повярва?

5 коментара:

  1. Както и да го гледам, за мен отново става въпрос за лобиране,въпреки думите на премиера преди време, за подобен случай. Как ще реагират този път зависи на какво ниво е "лобирането".

    ОтговорИзтриване
  2. Емо,те не само очакват, а са сигурни, че някой ще им повярва ...:)))

    ОтговорИзтриване
  3. преимам всичко това което казваш,ама кажи едно правителство без лоби,просто няма такова,всеки е със своя кръг от приятели и верни кучета,много ясно,че те ще печелят общесвени поръчки и ще се възползват от времето на мандата на своите хора...

    ОтговорИзтриване
  4. Охх, толкова сте прави и двамата, че не знам какво да кажа...

    ОтговорИзтриване
  5. Силве,

    Няма власт без лоби, проблема е че сегашната подменя гласуваните законови текстове и само един господ знае какво още са надробили. Всичко наподобява толкова много - Фермата на Оруел, че понякога се чуствам като коня в произведението.

    ОтговорИзтриване