понеделник, 16 август 2010 г.

Защо не използвам социалните мрежи (фейсбук/туитер)

Преди година, един приятел ми каза „аз съм Фейсбук пристрастен”. Ако до тогава имах някакви колебания дали да се регистрирам, то тази реплика ме накара сериозно да се замисля. Не съм от хората, които имат с какво да се хвалят, не изпитвам необходимост да излагам на показ житието и битието си пред всеки, който е решил да надникне. Просто имах нужда да споделя някъде своите мисли за света, който ни заобикаля, такъв, какъвто го виждам. А ако някой е съгласен с вижданията ми, за мен това е просто чудесно. Често съм получавал покани да се присъединя към Фейсбук и съм ги оставял непотвърдени, за което искам да се извиня на хората, които са ме канили. Предпочитам да бъда възприеман заради това, което мисля и защитавам, а не заради снимката или името ми.

снимката е от тук

12 коментара:

  1. Блогът ми стига ,Емо :) Правенето на картинки, четенето на това, което сте писали ми е достатъчно
    Пък и мразя да кълва по клавиатурата :(

    ОтговорИзтриване
  2. Емо, не е необходимо да показваш всичко на всеки. Има опции в настройките кой какво да вижда.
    Имах профили на много места и ги изтрих. Във ФБ се деактивирах три пъти, но вече започна да ми харесва (без да съм пристрастена) - намериха ме хора, които не съм виждала дълги, дълги години. Скрила съм всякакви глупави приложения и виждам само кой какво мисли или слуша и снимките им. Единственото място е, където можем да се съберем с пръснатите ми по света приятели от ученическите години.

    ОтговорИзтриване
  3. Здравей,Емо:)Блогспот също е социална мрежа,защото чрез блоговете изразяваме своята лична позиция по конкретни въпроси,дискутираме пиперливи теми,забавляваме се,общуваме.Всеки сам избира дали да "излезе на светло",но прав си,че е по-важно какво мислиш,а не как изглеждаш.Лека вечер:)

    ОтговорИзтриване
  4. Емо, аз дълго след като направих профил там не можах да го възприема. Дори и сега рядко влизам там, защото основното са блоговете. Преди година четох, че социалните мрежи убиват бавно блоговете и може би е истина. А за личните данни отдавна съм казал, че всеки определя сам докъде и колко. Това е негово право и мнението ми за хората в нета, никога не се е определяло от това.

    ОтговорИзтриване
  5. Кръстю, и на мен Блогер ми стига :)

    Точка, сигурно си права, но Фейсбук така и не ме привлече :)

    Здравей Аполон, така е блогер дава възможност за специфично изказване на мнението и това го прави много удобен.

    Владо, напоследък забелязвам появата на много нови блогове, което ме кара да мисля, че с напредването на "антикризисните мерки" все повече хора се присъединяват към този начин на изказване на мнение. Май финансовия гении на правителството е на път сам да създаде реална алтернатива на сегашното управление :)
    Ще поживеем, пък ще видим ;)

    ОтговорИзтриване
  6. :)Емо,и аз чрез Фейсбук се намерих с отдавна изгубени приятели/съученици/ от целия свят.И всичко съм скрила от случайните погледи ;).Също така ,тези, които не познавам лично се броят на пръстите на ръцете ми от списъка с приятелите.А там разните му ферми...просто забрави!!! ;)

    ОтговорИзтриване
  7. Човек може да се пристрасти към всичко...стига да си позволи. Но всеки сам си решава в коя социална мрежа, блог, форум да се присъедини или не. Нищо не е задължително и никой насила не може да те накара:)))Всеки да е там , където му харесва.

    ОтговорИзтриване
  8. Емо,всеки има право на мнение по въпроса за "фейса",имам чувството,че хората обичат да са заедно на едно място като едно голямо семейство и се чувстват добре:)по въпроса за личните данни,няма страшно.Иначе е забавно и интересно,там намерих хора и съоченици които не бях чувала и виждала повече от 20 години,според мен е готино- това е мое мнение:)иначе ти си добър приятел и нищо не е в сътояние да промени отношението ми към теб,приятна вечер:)

    ОтговорИзтриване
  9. Аз не оспорвам възможностите на мрежата. Да, тя дава възможност много хора да се съберат и контактуват от разстояние. Не посочвам и недостатъците, защото и такива има. Само казвам, защо аз не я ползвам :)

    ОтговорИзтриване
  10. Въпрос на вътрешна устроеност,според мене,Емо.И аз имам профил там,ама съм влизал 3-4 пъти и отдааавна не съм влизал,че и на мене нещо не ми допада.Но до там - и нищо повече.Всеки си има своите радости.

    ОтговорИзтриване
  11. Така е, всеки отговаря за себе си ;)
    Руснаците нали знаеш какво казват - на вкус и цвет тавариши нет.

    ОтговорИзтриване
  12. М/у дрогото Емо,почти всички от тук сме там-купон си е:)))дори виртуален:)

    ОтговорИзтриване