понеделник, 3 октомври 2011 г.

proTEST


Бавно, но сигурно по света се надигат протести. Независимо от повода, повечето  от тях са социални. Хората искат да работят и да живеят нормално. Ако ви е учудила новината, че това се случва в САЩ, мога да кажа, че новината в случая е броя на арестуваните (около 700 души). А протестиращи не липсват, аз успях да зърна няколко десетки миналата седмица. Единственото, което мога да кажа е, че колкото повече се  намалява потреблението,  толкова повече ще се  автоматизира производството - респективно още   безработни хора ще излизат на улицата да протестират, особено в развитите страни.   Цялата работа изглежда като един порочен кръг (или параграф 22).10 коментара:

 1. Много ми хареса "A job is a right". Абсолютно.

  ОтговорИзтриване
 2. Маркс беше казал някъде къде ще победи новият обществен строй, но Ленин изкилиферщил нещата и... всяко нещо с времето си :)

  ОтговорИзтриване
 3. Параграф 22, отдавна си мисля , че е точно това.

  ОтговорИзтриване
 4. Plamena, nice, a? :))

  Slavuncho, то Маркс, много работи е казал, пък за Ленин да не говорим. Само като се замисля, бай Тошо колко книги беше "написал" :))

  Zvetanka, живота има странно чувство за хумор ;)

  ОтговорИзтриване
 5. Ха,ха капитализмът не може да работи :)
  Ами да внесат социализма от Куба :)

  ОтговорИзтриване
 6. :)) Вал, представяш ли си Виетнамския модел в Тексас :)

  ОтговорИзтриване
 7. Тия ми мязат на хипари. Не е за работа, за пари е целия номер. Работа колкото поискаш, нали парите развращавали :))))

  ОтговорИзтриване
 8. Много си прав по принцип, но там цели сектори са пред фалит, а това са много хора на улицата...

  ОтговорИзтриване
 9. Няма откъде пари. Сещаш се, че неотдавна бях споменал за важността на пласирането. Ако няма на кого да се продаде, няма смисъл(и пари) да се произвежда.

  ОтговорИзтриване
 10. Сещам се, и за това тогава ти казах, че всичко е взаимнообвързано.

  ОтговорИзтриване