неделя, 1 юли 2012 г.

Чалга за лека нощ


Представяте ли си вместо Сънчо, децата да гледат по два-три клипа на Азис, преди лягане? Някой може да изпадне в дилема, защото изпълнителя му е идол от една страна, а от друга решава, че за детето е по-добре да гледа Сънчо. Най-малкото, то няма да се разиграе преди лягане. Както и да го погледнете, човека, за когото говоря е изправен пред дилема. Може би горният пример не е най-удачен за извода, който искам да направя, но така и така съм седнал да пиша, да видим какво ще излезе.

До вчера се чувствах като полуфабрикат, от онези дето ги омесват в комунизма, а после ги оставят да втасват в Син Сити. Цяла седмица масмедиите ме заливат със спам. Ще има гей парад. БПЦ, ВМРО и де. са против гей парада и т.н. Доводите на противниците са ми малко чужди. Гей парада щял да ме направи едва ли не обратен. По-голяма глупост не бях чувал. Бил съм на два гей парада – у нас и в САЩ. На втория попаднах случайно, но ако ми се отдаде възможност пак бих го посетил. Да гледаш как хората общуват разкрепостено е неповторимо удоволствие. У нас е по скоро мъка. Охрана, нападения, анатеми и всякакви други идиотщини съпътстват проявата.

Честно казано не разбирам как може да анатемосаш гейовете, а онези фашисти от Луков марш не? Но да не се отплесвам с излишни размисли, че темата е друга. Забелязал съм, че когато властта повишава цените или променя законите тихомълком, винаги в ефира се преекспонират някакви незначителни за обикновеният човек „новини“. И така, докато хората се обясняваха, дали хомосексуализма има почва у нас, и за колко време ще стигаме по магистралата по морето, правителството обяви, че договорите за зелена енергия са дело само на тройната коалиция, а цената на тока и газта е ниска и съответно трябва да се повиши.

От къде тръгнах, до къде стигнах. Не знам тези дето са на власт дали говорят по между си, но докато единия се прави на археолог, а другия реже лентички, в ефира се появяват нелепи обвинения. Вярно е, че енергетиката е тъмна Индия, че от 1998г. насам се сключват нелогични договори, особено за ВЕИ, но от изказванията излиза, че настоящето управление е света вода ненапита. Май поголовно трябва да ги произведем в архонти? Не съм фен на БСП, ДПС и НДСВ, но знам, че не могат да носят цялата вина. Най-малкото, защото братовчеда на настоящият финансов министър, е консултант по изграждането на минимум 5 соларни парка до 1 юни - тази година!

Според злите езици, фирмата вносител (собственост на голям Китайски производител) не е платила и лев ДДС за вноса на по-голямата част от оборудването. Както се казва бития – бит… А, хората продължават да бъдат против гей парада и да си мислят, че са хетеросексуални. Грешка! Властта така ни е „онодила“ със „зелена енергия“, че можем спокойно да се наречем хомоглупакос. За тези, които не са разбрали, ще поясня, за разлика от проституцията, където би трябвало да получиш нещо срещу парите си, тук даваме пари за чужд кеф. Не знам дали това състояние е нов вид "сексуално" отклонение, но определено си заслужава да бъде класифицирано като под вид – хомоглупакос булгарикус.

В заключение, ако все още се чудите, какво да пуснете за „лека нощ“ на своето дете, ще кажа - радвайте се, че все още имате право на избор! 

2 коментара:

  1. Емо, и аз не съм спец, но не проумявам защо
    едни хора, с едни пари решили да произвеждат зелена енергия, а закона приема да я изкупуват и ние да им я плащаме :(
    И то доста солено, защото нейното производство не е по нашите джобове!
    Но явно трябва да се радваме там, където все още можем да избираме.
    Дали Азис, или гей парад, или нещо друго...
    Всъщност това със "ставането" на гей е толкова смехотворно, че се чудя на всички, които скачат срещу различната ориентация!
    Прохладна седмица!

    ОтговорИзтриване
  2. Хомо глупакус, хомо блондинкус. Оня ден се шегувахме в бука, че май цялата нация е съставена от блондинки. В оня, в глупавия смисъл на думата. Е, май само аз се шегувах де, щото не видях някой много да се радва :))

    ОтговорИзтриване