понеделник, 21 март 2011 г.

За картофи може, за крави още не!

Неделното интервю с премиера беше меко казано емблематично. От него разбрах, че не трябва да си купуваме картофи, а да си ги садим в къщи. Който няма двор, може да ги бодне на балкона или на покрива. Поредната доза шизофренична лудост не ми подейства ободряващо, дори не се смях. Жалко, че интервюто беше късо, иначе можеше да разберем как трябва да отглеждаме крави и прасета в къщи.

Той каза и други неща, от които най-категорично ми се стори, че ще строи АЕЦ Белене - без пари?! И все се чудя кой е този инвеститор, готов да хвърли няколко милиарда, от които печалбата ще му бъде само 49% от общата, но както и да е. Ясно е, че в крайна сметка обикновените потребители ще плащат „безплатния“ масраф, но за друго ми беше думата, за картофите.

Отдавна бях решил да експериментирам какво мога да отгледам на балкона и поста на Славунчо ми подейства като катализатор. Не смятам да се изхранвам, само искам да усетя някой позабравени вкусове на свежо, прясно и без нитрати. И така приех присърце партийното поръчение на вожда и засадих няколко саксии с различни семена, полях ги и започвам да чакам. За резултата ще ви държа в течение.







11 коментара:

  1. Аха. Най ме впечатли Белене - без пари! Ааахаахаааа! Този е лъжец и не си заслужава да го вземаме насериозно, каквото и да говори. Лошото е, че е искрен лъжец, ако и да ни се вижда оксиморон. Сам си верва просто. За кой ли път... Всеки път! :)
    Колкото до "засади си сам", хвърлих око на едни пълзящи ягоди - стават за телена пирамида на тераса. :))

    ОтговорИзтриване
  2. Това с експериментите го опитах миналата година. Да си призная много от семената изобщо не ми поникнаха. Например, този така свежо изглеждаш лук. Големи надежди имах за него, но... сега само меродия и няколко стръка сминдух си имам в сандъчето, от 5-6 вида семена.
    Дано при теб опита е успешен! Честита пролет! :)

    ОтговорИзтриване
  3. Зарежи го тоя. Май колкото повече пишем за простотиите му, толкова повече добавяме към имиджа му... За много хора да си прост е качество сугубо положително. Разбират какво им говори, езика на тялото е понятен, липсата на последователност - също...
    А за насажденията и аз ще пусна някоя снимчица :)
    Между другото, нощес гледах по National Geographic как мислят да изхранват Ню Йорк от оранжерии, които са на покривите на необстъргачите. Не ми се преразказва сега, хубаво е да се види. Знаеш, че повтарят непрекъснато :)

    ОтговорИзтриване
  4. Защо си разваляте неделята с телевизия? Единственият почивен ден не заслужава да бъде пропилян с подобни умнотии.
    Не ви ли гони вече алергия към партийни поръчения? :)

    Емо, свежо, прясно и без нитрати се бере в неделните сутрини някъде на чист въздух, не пред телевизора. :)

    ОтговорИзтриване
  5. Емо за терасата. Преди време засадих две тенекии дълги краставици и две домат. Хем да видя хем зелентийка. Тъкмо взеха да зреят доматите и да се удължават краставиците и удари жега, запад. Ха ха ха, карставици на черав, домат на кикирида и листа на шума. Нищо не ги спаси. И на лозето не стават вече. Падат едни дъждове, дето не са такива. Аз да не съм оранжериен спец.
    А Оня не го слушай, бият го магистрални камани и де са го ударили не знам.

    ОтговорИзтриване
  6. Точе, не го гледах, но сега се напънах да го прочета, пхапхаааа!

    Този човек е невероятен галош и наглец! Изумителен! :)) И аз мисля да направя включване по въпроса "за магданоЗа" малко по-късно.

    http://focus-news.net/?id=f17353

    ОтговорИзтриване
  7. На терасата в саксии най - добре виреят люти чушлета.Сериозно :))

    ОтговорИзтриване
  8. Честита първа пролет Емо,нямам да оправим държавата,нищо че ни съветват да си отглеждаме картофи:)))важното е да не губим надеждаи да си свиркаме:)съгласна съм с Вал,чушлетата стават много добре,копър и магданоз също:D

    ОтговорИзтриване
  9. За ББ, не ми се говори. Просто каквото и да кажа ще е меко. Виж за разсада си направил добре, само да не решат утре,че и той трябва да се облага с данък:)

    ОтговорИзтриване
  10. Да добавя само /пак от интервюто/, че след като си безработен, значи си некадърен.
    И за това не може да се оплакваш, че няма с какво да си храниш децата!

    ОтговорИзтриване
  11. Frog,
    Тези ягоди ми звучат интересно :)

    Честита пролет и на теб Амзонка :)

    Slavuncho, всеки път се заричам да спра да се занмавам, но той винаги успява да провокира ответен коментар от моя страна.
    А филма по NG съм го гледал, от там ми дойде вдъхновението:)

    Точка, то няма къде да бера освен от балкона :) и си представи колко се вързах на лафа с картофите, че след него да садя зарзават:))

    Руми, за дъждовете имаш право, виждам какво става с тревата лятно време.

    Frog, по онзи въпрос съм подготвил една анкета и ще я пусна, ако искаш може да я копираш ;)

    Valkocompany,
    Специално си взех червени чушлета :))

    Силве,
    Честита прърва пролет и на теб :) и аз мисля, че няма да оправим нещата, но не пречи да не се съгласяваме с всяко нещо което ни вменяват :)

    Влади, не думай, че от твоите уста в ушите на СД

    Дани,
    Това беше много обидно!
    Сигурно смъкна няколко % от рейтинга му, надявам се :))

    ОтговорИзтриване