четвъртък, 20 октомври 2011 г.

Тресавище в блатото


Миналата седмица отмина толкова бързо, колкото предполагам ще замине и тази. Виждам как часовете и минутите се изнизват, а края на седмицата е обозрим. Наскоро си мислех, че това не е на хубаво, но  започнах да свиквам да затъвам с ангажименти. Минутите свободно време са твърде малко, за да ги губя, за това днес седнах да нахвърлям няколко реда, като дам път на мисълта (до колкото я има: ).
Ще започна с дебата по БТВ. Гледах го без вълнение и пристрастност, не ми хареса, не припознах никой от кандидатите за свой. Но ще гласувам… с празна бюлетина.
Слушах Прошков, хареса ми. Но не мога да се отърся от спомена за Софиянски. Кадиев ми допада, но никога няма да гласувам за партията любима, още по-малко за Р. Овч. Каролев е с отклонения, по-големи и от моите, а това е опасно.
„Туй“ казал, че няма интерес да разследва „онуй“.  Ам аз друго от т‘ва „нарицателно“ не съм очаквал, особено по време на избори.
Видях „социалния“, говори пет минути. Каза, ще дадем милиони! После думата взеха „експертите“ и разбрах, че ще дадат, но трудно и пак на когото трябва (разбирай фирмите които подготвят проекти и плащат да ги одобрят). И друго разбрах – не са експерти.
Миналата седмица ме повикаха за вещо лице. Обвиняемите са група, извършила престъпление преди години. Съда закъсня с 1 час.  Десет минути след началото прокурора се съгласи, че не трябва да се даде ход на делото. Съдията го подкрепи. ТЕ ги пуснаха, поне за още две години. Почувствах се глупаво. Съд ли? Това е тресавище, тресавище в блатото, което безмилостно расте .
Цяла седмица следя новините и виждам само простотия. Днес дадох път на един пешеходец, усмихна ми се. Може би това е единственото положително нещо, случило ми се тази седмица.

7 коментара:

  1. Софиянски е конкурент на Прошко на тези избори

    ОтговорИзтриване
  2. Пак е добре Емо, едно на седмица, 4 на месец, почти 50 на година:)

    ОтговорИзтриване
  3. "Каролев е с отклонения, по-големи и от моите, а това е опасно.", ми хареса.

    ОтговорИзтриване
  4. Комита, той и боко беше конкуренця, но виж до къде докара града. Иначе умее да убеждава :)

    Кръстю, а дано бъдат повече:)

    Митко, ами това е положението :)

    ОтговорИзтриване
  5. :) И на мен ми предложиха да се впиша за вещо лице,но като се замислих,че..ще трябва да гледам и хора в "неестествено" състояние....и се отказАх!:);)

    Иначе има още 3 дни до края на седмицата,със сигурност ще ти се усмихнат още хора:P:D

    ОтговорИзтриване
  6. Не ти трябва подобна простотия. Само ще си загубиш времето.

    Дано има повече усмивки за всички:)

    ОтговорИзтриване
  7. Нещата от живота, такива каквито са...Все пак, събота и неделя, ти пожелавам повече моменти носещи радост:)Емо!

    ОтговорИзтриване