сряда, 16 декември 2009 г.

Tünaydın


Добър ден мазохисти!
Ще се гледат ли турски новини, или не? Това е въпросът! Много мнения ще откриете за и или против, но въпросът е до какво води тяхното запазване или премахване – ами до нищо. Дори да се скъсате от коментари, нищо в житието и битието на Мустафа и Пенка няма да се промени. Със сигурност обаче пропастта между тях ще се увеличава. Някак си далечни и неясни са съжденията на апостола за чиста и свята република, в която може всеки да живее свободно. Разбира се това е една мечта, от която на практика не е останало много. Защо искането се появи сега? Според мен, за да даде на хората тема за размисъл и дискусии, сиреч да им се отклони вниманието, но от какво?
Тук мога да развия фантазията си до непознати дотри за мен крайни цели. Какво се случва или предстои да се случи?
Ами днес стартира реформата в митниците, която по предварителна информация не е направена като хората. Днес някой трябваше да отговаря за увеличаването на криминалните престъпления. Сигурно мога да изброя и редица социални проблеми, но главното е да бъде запазено спокойствието на гражданите!
Точно така, спокойствие уважаеми мазохисти! Изчакайте да премине кризата и ще намалеят престъпленията, след нея ще се усети и здравната реформа, може би 4 години ще бъдат достатъчни на определени банкови институции да монополизират пазара и ред други очаквани или не бъдещи промени.
До настъпването на промените обаче, може друг да бъде капитан на гемията „България”, но какво пък нали поне намалихме щата, балансирахме бюджета (не възстановяваме ДДС)и всичко е наред! Държавата прибира само без да плаща, за да може някой да си намести очилата и да ни каже в коя ранглиста се движи. Смешно дори жалко е нашето напразно очакване за промяна – така минаха 20 години! 20 години, в които някой нещо подхвърля на примирения гласоподавател, това нещо обикновено е вражда.
Добре, но защо вражда?
Елементарно Андрешко, когато си зает да псуваш Мустафа ти пропускаш Симето! Пропускаш, че си гладен, че си съкратен или фалирал, но дори и да не забравяш тези факти смяташ, че за тях са виновни новините на турски. Да, ама не! Виновно е единствено правителството и предишното и сегашното! Виновни са сегашните, че се опитват да ни прехвърли отговорността за едно такова решение – вокс попули! казва буферния коалиционен партньор и масата елементаризъм залива форумите и изборните урни. Като се изтърка този номер ще ни пуснат нов  и  после пак ще се бием по главите с въпроса КЪДЕ СБЪРКАХМЕ?
Предполагам, че така може да изкараме още 3-4 месеца – а после?




2 коментара:

  1. Не зная какво да кажа. После колелото се завърта отново и пак минава през нас.

    ОтговорИзтриване
  2. Не знам Владо, май нещо сериозно куца и имам опасения, че ще избие в нежелана от всички ни посока, дано не съм прав.

    ОтговорИзтриване