петък, 9 април 2010 г.

Концлагер на бедността

Някак си странно ми прозвучаха някой от предложените от правителството антикризистни мерки:
- Да не се издава задграничeн паспорт, ако не са платени данъците, таксите, глобите и др. 
- Не може да пътуваш в чужбина, ако имаш данъчни задължения. 
Звучи ли ви познато? През комунизма не можехме да пътуваме поради политически ограничения, сега живеем в „демокрация”, но не можем да пътуваме по икономически причини?!
Всъщност причини много, но става ясно че държавата има нужда от всички неплатежоспособни кредитополучатели. Ще попитате защо? Ами защото някой трябва да пълни бюджета с глоби и фишове! 
Вие искате да спасите апартамента, който сте купили с цената на бащините ниви и всичките семейни спестявания, ами няма да успеете! Но не се отчайвайте вие сте нужни тук, за да работите за 300 – 500 лв. Не ви трябва собственост, ще трябва да я оставете на банките кредитори, а те ще ви разрешат да им плащате наем. Най-вероятно прехода ще приключи тогава, когато в България останат малко на брой едри собственици на имоти.
И така нека обобщя, независимо от тежкото наследство оставено от управлението на тройната коалиция, след Виденов това ще бъде второто масово ограбване на българите, осъществено с любезното 9 месечното антикризисно бездействие на сегашното правителство. Смешното в случая е, че част от вас няма да имат право да потърсят спасение извън пределите на страната и всичко това в името на „спасението”. 
Добре дошли в концлагера на бедността!

3 коментара:

  1. Наложи ми се да си вадя здравна карта, за да изляза от страната преди около 20 дни.И аз естествено като съвестен гражданин на тази държава чух всичко ,което се приказваше за спиране по граници и т.н ,ако нямаш такава карта.Та мисълта ми беше следната:отивам да си вадя картата,която се оказа удостоверение,понеже нямаше експресна услуга.И на всичкото отгоре чиновничката ,която ми издаде този документ ,дори не провери дали наистина са ми платени здравните осигуровки.Никъде не ми поискаха това удостоверение...
    Не удобрявам тези мерки за събиране на данъци и такси от населението.Не е това цивилизования начин!

    п.п.напълно на ясно съм каква е целта на здравната карта извън страната

    ОтговорИзтриване
  2. А сега ни чакат данъчни задължения по ЗЗДФЛ.
    Доста хора ще теглят кредити за да ги покрият.
    Някак си мимоходом намразихме и банките.

    ОтговорИзтриване
  3. Това е то, крепостничеството... Аз откога ви повтарям, че съвременна България в социално отношение по нищо не се различава от Османската империя - с корупцията, чорбаджиите, кърджалиите, чалгата и т.н.

    ОтговорИзтриване