сряда, 9 юни 2010 г.

А ти какво направи за бюджетния дефицит?!!!

В медийното пространство непрестанно се дискутира въпроса с актуализирането на бюджет 2010г. Подхвърлят се идеи, мнения и предложения, да се намали планираната приходна част, да се увеличат съкращенията в бюджетната сфера и какво ли още не, за да се стигне до дефицит от 3,9%.
Като съвестен гражданин се запитах, освен с мнения, изказани от личното блогово пространство, какво мога аз да направя, за да подпомогна държавата в този труден за нея период.
И така, приходи – 100% декларирани! Дянков, съжалявам-няма как да станат повече.
Разходи (съкратени разходи с 25%) - не купувам, не посещавам, не ползвам и много др.
Баланс = -XXX лв.!?
Е, това е балансирана политика на харчовете. Разходите се увеличават, а приходите намаляват. За да наваксам личния си бюджет ще съкратя още разходите, но това лично орязване се увеличава по веригата от „орязани” и в крайна сметка се получава едно дефицитно цунами. За всички е ясно, че виновника за тази бъркотия е финансовият министър, който излъга още през февруари, че излизаме от кризата. Просто се питам, до кога ще бъде министър, и кой ще поеме политическата отговорност за икономическата некомпетентност – Пинокио, Дядо Мраз или тройната коалиция?

5 коментара:

  1. Мисля,че дните на този министър са преброени.Прогнозите сочат,че до септември трябва да бъде разкаран.

    ОтговорИзтриване
  2. Този министър чак взе да ми става симпатичен с абсолютната си простота. Много симпли мен, направо е абсолютен. Ма какво да искаме от него при такъв му семпъл премиер.

    ОтговорИзтриване
  3. Вал,
    Преброени са, но всеки ден с него е нова загуба за нас!

    frog,
    Никой не може да е повече от премиера ;)

    ОтговорИзтриване
  4. Какво е това черногледство, Големият брат ни вещае светло бъдеще със "семплия" премиер...Па и Този министър дойде от баш-банката.Вие май, бъркате нещо:))))
    http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=501998

    ОтговорИзтриване
  5. Кръстю,

    Спуснал го е Вакантанга :), ама великите ловни полета са отатък океана ;)

    ОтговорИзтриване