петък, 28 януари 2011 г.

Винету и Поразяващата уста дерайлират влака-BGлец

Bлака ВGлец дерайлира, a Поразяващата уста (Old shetarmouth) си мисли, че още го кара. Явно не разбира, че нищо не може да спаси един влак, ако  релсите пред него свършват. Не помагат СРС-та на Винету, не помага и говоренето.  Приказките, че влака ще прекоси дивия „запад“, и ще стигне до цивилизацията са си просто едни шменти капели за пред индианците от резервата. Но колкото и да са тъпи индианците, те прекрасно разбират, че не може да сложиш каубой да пази стадо крави, ако същия е бил преди това конекрадец.
Влака дерайлира! Разбира се, с любезното съдействие на червените „братя“ и синия вожд. И нищо не може да го мръдне от дерето, в което се е катурнал.
Не могат да помогнат нито Шуърехд, Секъндхенд, Гепихенд, Боленхенд, нито разните му там други приказни „Гейрой“.
Време е, индианците от резервата да направят нещо сами за себе си, за да не станат опитни зайчета в ръцете на следващия машинист, защото и той е“ герой“ ама приказен.

11 коментара:

  1. Само да не си домъкнем някой Секънхенд (Second Hand), за да ни оправя пак. :(

    ОтговорИзтриване
  2. Дано Фрог, че от тези няма спасение.

    ОтговорИзтриване
  3. Не съм съгласен! Нали за да има влак, първо трябва да турим релси?! В момента само си играем на жп-транспорт върху въображаем локомотив с въображаеми вагони, пътници и пресонал, както в детската градина. И затова няма никакво значение кой ще сложим за началник влак - може и неграмотен плешив цар без корона, може и алтернативно сексуален комсомолец без грам трудов стаж, може и трътлест каратист-пожарникар... Все там ще ни закарат - до под кривата круша.

    ОтговорИзтриване
  4. САНДО, споделям несъгласието ти - първо трябва да има релси, но ние все пак се движим (дори без релси), макар и надолу.

    ОтговорИзтриване
  5. Май гърците,сърбите и румънците се оказаха индианци от по-борбени племена или трябва най-после да си намерим вожд като Шака Зулу,който да покаже на множеството,че битка не се печели с танци и подскачане на място!Преобладаващата част от населението на страната тъне в мизерия,но тази същата част прави ли нещо друго освен да хленчи?!А "герои" винаги ще има,Емо,също така и "влакове"!Ще се намерят и хора,които да им поставят релсите!

    ОтговорИзтриване
  6. Ами не само те, Йемен, Египет, Тунис, Унгария, Белгия дори...

    ОтговорИзтриване
  7. Тогава?Май е време "българският лъв" да се събуди от летаргичният си сън!

    ОтговорИзтриване
  8. Труден въпрос, но така не може да продължава.

    ОтговорИзтриване
  9. Така ще минат още 20г. и ние винаги ще бъдем в преход!Един безкраен лабиринт от който няма излизане!"Кервана си върви,а кучетата си лаят...",лаят,но не хапят и затова никой не им обръща внимание!Не исках да използвам тази метафора с българският народ!Не се сещам за друго по-красноречиво сравнение!Лека вечер,Емо!

    ОтговорИзтриване
  10. Скоро излизаме от кризата,вчера прочетох,че август е финала на кризата-вервайте ми:))))

    ОтговорИзтриване