четвъртък, 5 ноември 2009 г.

Вече е банално да пишем по темата, но...

Не един или два пъти гражданите алармират, че държавата се опитва да постави всички мобилни и интернет комуникации под свой контрол. Прекия ефект на този стремеж е регистрацията на предплатените карти. Ако не се регистрираш ти отрязват достъпа.
Регистрирането на предплатените карти е само началото на пътя водещ до-унищожаване на личната свобода и пространство. Както и преди изразих мнение, регистрирането на картите няма да спре престъпленията, извършвани с тях. Някъде прочетох, че от Европа ни били натискали да въведем регистрациония режим – надявам се това наистина да е така, за да не повторим отново криворазбраната Козлодуйска самоинициатива. Всъщност всичко опира до желание за борба с престъпността, но не на думи, а ефективно. Безсмислието на рестрикцията може да бъде обобщено по следния начин: вече се предлагат регистрирани - предплатени карти. 
В заключение на горното, въпреки личния ми скептицизъм и несъгласие  от предприетите мерки  желая много, много успех на право-охранителните органи в борбата им с предплатените престъпници!

7 коментара:

  1. Ако успеят да хванат поне 1000 телефонни терористи, и ефективно да ги осъдят - нямам нищо против и регистрацията - но те няма да хванат нито един....

    Абсолютно съм съгласен с теб.....

    ОтговорИзтриване
  2. Скоро беше писал по тази тема:),тъй като живея с ченгета,мога да кажа на Preor,че доста се работи по проблема,ситуацията е сложна ,но не и невъзможна за разрешаване,оптимистка съм:)

    ОтговорИзтриване
  3. Добро утро,

    Добре дошъл на Preor, напълно съм съгласен с теб.

    Силве, завиждам на оптимизма ти, дано да е оправдан ще бъда много щастлив ако се окажеш права. За да се оправят нещата трябва да се изчисти системата на вътрешното министерство.

    ОтговорИзтриване
  4. Мисля, че за по-сигурно и по-надеждно могат да ни вградят по един чип или електронна верижка и да ни насочват wireless. Искат да влезем в тоя магизин - цък копчето и влизаме, искат да се сбием с някой - цък копчето... И директно може да предопределят и съчиняват кореспонденцията и разговорите ни, за да не си правят труда да ги преслушват и четат.

    ОтговорИзтриване
  5. Вчера ми се оплакаха, че бабата на жена ми пак се е хванала на въдицата... Жената е на близо 80 години все пак! Не са й взели пари, но са я уплашили с истории за катастрофи, болници и т.н.

    Дядото веднага отишъл да се оплаче в полицията на Малко Търново - ченгетата страшно се развеселили и му казали че бил 33-тият будала за деня.

    Сигурен съм, че бандитите не се хващат чрез регистриране на предплатени карти, ами с гонене. И докато ченгетата си стоят на топло и гледат сеир, бандитите ще си разиграват коня и нищо няма да ги спре. А колко лесно би било да се спретне един капан...

    ОтговорИзтриване
  6. Аз пък съм твърдо "за" регистрацията - първо на измамниците ще им стане доста по-трудно, плюс това ако ти откраднат предплатената карта, можеш без усложнения да докажеш, че е твоя :)
    Хубава вечер :)

    ОтговорИзтриване
  7. Знаете ли със/без регистрация ако полицията спи, някой може и мотриса от метрото да изнесе.
    Хубава вечер на всички:)

    ОтговорИзтриване