четвъртък, 19 ноември 2009 г.

Всичко започва с Илиянци и май всичко там ще завърши...


 

Сигурно се питате защо не критикувам финансовото министерство? Ами честно казано не знам от къде да започна там се правят такива гимнастики, че ми настръхва косата. Днес научих, че от всички бюра на територията на столицата ще останат само 3 - Централна Митница, Митница Кремиковци и Митница Илиянци.
Да! Забележете именно Илиянци. Спомняте ли си множеството далавери, които се случваха на това култово за прехода място? Ако направим очерк дори само за документираните (в медиите) схеми за контрабанден внос, продажби на стоки без касов бон, недекларирането на фирмени обороти и т.н. Ще откриете, че това е царството на сивия бизнес у нас или рая на нискокачествените стоки.
Явно финансовите интереси, които седят зад тази кандидатура са много сериозни, защото в противен случай вместо подарък под формата на митница, МФ начело с двете приходни агенции, бяха започнали масирана проверка на тържището.
Цялото общество очакваше бързи и ясни промени в структурата на ведомството. Вместо това вече три месеца се правят някакви теоретични промени, практическото приложение, на които е много мъгляво.
Надявам се да греша, но инстинктът ми подсказва, че има външна намеса в избора на Илиянци като митница. Не знам дали в АМ осъзнават, че това означава само едно – провал на така търсените от тях промени...




1 коментар: