петък, 11 декември 2009 г.

Мързел

 
Няма по-трайно човешко състояние от мързела!

Причината да взема отношение по въпроса е, че познавам част от тези хора за разлика от онези от КОМИСИЯТА (органа) изтипосала ги в нета въз основа на непроверени данни. Долните редове са формирани в следствие на личните ми наблюдения, с които не желая да ангажирам никого!
Не знам дали ви се е случвало да поискате свидетелство за съдимост, в което както очаквате пише ЛИЦЕТО НЕ Е ОСЪЖДАНО? Ако да то тогава вие сте средно – статистически българин, работещ за няколко стотин лв., имащ стереотипен начин на живот прекъсван единствено от месечните сбирки, които организирате за своите приятели. Всичко ви е наред до момента, в който същите тези приятели не те поканят да влезнеш в ловната им дружина. Набавяш си необходимите документи и подаваш заявление за разрешително. След известно време отиваш да си получиш разрешението и изненада-не са и издали такова. Ама защо, поради каква причина??? Няма кой да ти каже! С много питане все пак стигаш до отговора – има НЕЩО, НЯКЪДЕ написано СРЕЩУ ТЕБ?!?
Почваш да се чудиш и пак питаш, надяваш се да не са те снимали докато си плувал гол в шадравана пред президентството. Да не си регистриран с 1 промил алкохол в кръвта да минаваш пеша на червено. Абе минава ти всякакви мисли през главата. След много перипетии разбираш, че причината за твоите страдания не е някой друг а пенсионерката от седмия етаж. Не може да спи заради събиранията ти с онези приятели и подава жалба срещу теб, в резултат на което биваш привикан в районното да дадеш показания. И ето вече има НЕЩО срещу теб, защото следователя е оставил профила ти активен, за да отчете дейност или просто защото го е МЪРЗАЛО да го закрие.
Сходна е съдбата на част от „големите” доносници/сътрудници листнати в последно време. Не мога да опиша изненадата и смеха, които избухнаха в мен при прочитането на някой имена в списъка. Абе, кой идиот вкара всички в списъка бе малумници? Кой завидя на скромните, че реши да ги омаскари А ? Ами отговорът е в мързела и невежеството!


Някой някога е написал нещо за вас, накарал ви е да разпишете нещо и вие вече сте белязан за цял живот без дори да подозирате за това! По този начин, разчитайки, че е изпълнил петилетния си план за „вербуване”и „дългът към държавата”, някой е взел своята скромна премия и с нея е завел тъщата на кални бани. Някой мързелив комунист-кариерист! А дали е бил само той? Колко такива като него (мързеливия кариерист) станаха доценти, професори, дипломати, професионални без-делници?


От целия този цирк едно не разбрах КОЙ ще поеме ВИНАТА за неоснователното очерняне на невинните??? Искам отговор на този въпрос, а междувременно тъй като и аз страдам от мързеливия синдром смятам всички сегашни управляващи за сътрудници на ДС и ДКМС до доказване на противното!


3 коментара:

  1. Емо, мен темата за досиетата отдавна трябваше да приключи. Знаем,че в архивите вече доста неща са унищожени и подменени.Пък и крайно време е да започнем да живеем днес.В момента наистина е цирк.Изнася се на час по лъжичка, за да каже някой,че върши нещо.А невинните? Те винаги са страдали най-много.

    ОтговорИзтриване
  2. Не мога да взема адекватно отношение, защото почти нямам спомени от комунизЪма, но едно знам - тези прословути досиета, дето ги развяват, с нищо не се помогнали на обикновения човек да живее по-добре. Що се отнася до мързела - все още съществуват хора, които са свикнали от едно време, или родителите им са ги възпитали в този дух, че просто трябва да "ходят" на работа, да прекарват времето си там, докато си клатят краката и се почесват, в 5 ч. да затворят кепенците и на края на месеца да ни вземат заплатката. Ами няма как да стане: корумпирани политици + мързелив, заспал народ какво прави???

    ОтговорИзтриване
  3. Владо, съгласен съм с теб! И аз съм на мнение, че всички досиета трябва да се отворят за да се приключи тази 20 годишна сага.
    myhappypond, аз също не мога да взема много адекватно отношение за онази система, защото по голямата част от живота ми мина в преход, но имам спомени и познавам много народ от преди 10-ти ’89, а обикновено хората не се променят.

    ОтговорИзтриване