четвъртък, 17 декември 2009 г.

Да наведеш глава и да преглътнеш или да я вдигнеш с риск да я отсекат?

Всеки един от нас е заставал пред подобна дилема, всеки е преглъщал горчивите хапове сервирани му от съдбата, и най-вероятно всеки е достигал момента, когато желае да провокира всички, които го заставят да стои в приведена поза, дори и да му бъде за последно. И така време е всички да изправим поглед и да се огледаме малко наляво, малко на дясно и накрая пред себе си. За наше учудване можем да открием, че сме за-обиколени от едно голямо АЗ. ТО (голямото АЗ) търси всякакъв начин да се хареса на всички, да угоди на всички, защото докато е растяло се е напомпало с обещания. Обещанията на голямото АЗ освен че го карат да лети, го теглят и надолу (те все пак тежат), до толкова, че балона няма как да избегне клоните на дърветата по пътя си. Клатейки глава вие отново поглеждате в посока на балона, но него вече го няма-спукал се е! Погледа ви изпълнен с надежда се взира в безкрайната синева на 17’ монитор и вие виждате колко много балони са се появили. Ако не бяха добре опаковани може да решите, че сте на бунището. Започвате да се питате какъв ми трябва? Кой от всичките ще ми свърши работа? Но все не намирате отговор на своя въпрос. Понеже така и така експериментирате вече 20 години мисля нищо няма да ви спре да направите още един опит. Пък и нищо не се знае може и да се окаже така, че най-накрая вие да имате възможността да повлияете на процесите в нашата държава от първо лице.

4 коментара:

  1. Първо да ти честитя новата опаковка на блога! Хубаво би било, освен в архива, да се виждат някъде заглавията на последните ти постове:)

    По темата за наведените глави искам да кажа две поговорки. Едната си я знаем от турско време - Наведената глава брадва не я сече. Другата е корейска мъдрост - Колкото повече узрява житният клас, толкова повече се навежда.
    Та се питам ние сме се навели, за да не ни отсекат главите или понеже сме много помъдрели?

    ОтговорИзтриване
  2. :) Благодаря за честитката.
    Ще включа заглавията в архива за да може всички да намират желаните публикации.
    Колкото до темата смятам, че дори и да сме легнали по очи в някакъв момент тази позата ще ни омръзне и ще поискаме да се изправим.
    :) Все пак човек спи само по 8 часа на ден - през останалото време е на крака ;)

    ОтговорИзтриване