С настоящата
вкусна история искам да преразкажа една друга, а относно първата държа да
подчертая научих я когато бях дете, за това се извинявам ако има пропуски и неточности.
C навлизането на
индустриализацията и комунизма, у нас се изгражда завод за производство на
шоколад, който след войната е бил рядко продавана стока. За изграждането на
завода държавата сключва договор с престижна фирма и вкарва оборудването. Идва
деня за пускане на машините и съгласно споразумението с швейцарски производител
пускат първата партида шоколад.
Застанал швейцарския
мениджър (по-вероятно директор или собственик) до пеща и казва:
– Вадете минаха
пет минути!
Шоколадът е
супер!!! По стар български обичай нашите партийни вождове решават да минат
метър и не плащат сумата по договора. Швейцареца се прибира у дома и поне на
пръв поглед комунизма е победил класовия враг с 2:0.
НО! Когато официално
откриват фабриката всички се нареждат и чакат заветните 5 минути да изтекат, за
да се насладят на новото родно производство , за тяхна изненада шоколада, който
излиза е суров?! Втората партида е препечена??? Срам не срам извиняват се
швейцареца плащат си задълженията плюс малко отгоре за мурафетите и го питат:
- Каква е тайната на
шоколада?
- Тайната не е
във времето за печене, тайната е шоколада да се извади, когато забълбука!
Разказвам историята,
за да обясня своята теория на печене на измазана баница. На практика това е
нормална баница, плънката на която е разбита с миксер (сиренето, киселото мляко
и яйцата). Нататък е лесно – кора, олио и плънка. Разнасянето на плънката се
препоръчва с подходяща за целта четка, а за печенето акъл няма да ви давам,
само съвет: Вадете баницата, когато започне да диша и хване приятно зачервена коричка.
точа лиги вече за баница :)
ОтговорИзтриванеАма за това трябва усет и въртене около печката и наглеждане на баницата. Друго си е да те инструктират, печи на 200 градуса 30 мин., хаха :)
ОтговорИзтриванеBiA,
ОтговорИзтриванелесно е повярвай ми лесно е. първия път има малко суетене послеза 1 час правиш вечерята. Дори препоръчвам да се използва загрятата фурна за печени ребърца ;)
myhappypond,
И аз в началото печах по рецепта-30 мин 200 градуса, но се научих :)
мда..."усета", колкото и странно да звучи може да се научи с практика :)
ОтговорИзтриване