неделя, 24 януари 2010 г.

Как да върнем Българския вкус? С твърда ръка г-н министре!

-Най-лесно, като започнем да внасяме кашкавал и сирене от Сърбия и Македония. Там го правят от мляко! Да сте видели земеделски стачки в тези две страни? Няма и да видите, защото техните правителства стимулират родното производство. Фермерите бачкат, продават и си траят за разлика от гръцките.

- Като върнем БДС. Тогава за кратко ще се получи остър недостиг на родни млечни продукти на българския пазар. Но една такава мярка ще съживи животновъдството в кратки срокове и ще даде положителен тласък на икономиката, за сметка на вноса на готови продукти и суровини (сухо мляко, мазнини на прах и др.) използвани в настоящето производство.

Искам да кажа на земеделския министър следното – отпор и натиск от страна на бизнеса винаги ще има! Въпросът е ВИЕ да им предоставите възможност те да печелят от въвеждането на БДС!

Всеки сам търси начин да консумира качествени продукти, което в заобикалящият ни глобалистичен модел е много трудно. Не съм съгласен с гласуваните промени в закона, позволяващи използването на генно модифицираните храни в животновъдството, защото крайният ефект ще бъде същият както досега. Досега ядем всичко друго в саламите, но не и месо. Там то е до 4%! Млечните продукти изобилстват от прахообразни съставки, затова може да консумирате отворено кисело мляко и след 2 месеца престой в хладилника. Просто в тези продукти, няма почти нищо натурално.

Пошлият опит някой да ми внуши, че генно модифицираните храни не са вредни е обречен на провал. Министъра ни приспива с приказки, че промените се отнасят единствено до животинските храни?! Питам аз, после кой консумира тези животни??? Храните са вредни и ако погледнете статистиката на родените деца с алергии или онези, които имат наднормено тегло ще се хванете за главата. Мутациите не се изразяват в едно поколение, и ако сега не са забележими то в бъдеще ще окажат своето въздействие.

Оспорвам и твърденията на министъра, че подчиненото му министерство контролира вноса, производството, съхранението и продажбата на хранителни продукти. В България няма ефективен административен контрол! Единствено, поръчкови проверки, платени от конкуренти в съответния бранш. Няма последователност в проверките или в санкциониране на търговците и производителите на храни. Вноса и съхранението на суровините е в норми единствено при доказаните производители и в част от големите търговски вериги. Пътя на продуктите и суровините през останалото време е без контрол, без да се спазват законовите изисквания. Масово вносители на старо замразено месо продават количествата си на родните производители. Последните го влагат в производството, да сте чули за унищожено некачествено месо? Тези меса са с произход предимно Аржентина, Бразилия, а в последно време и Китай. Фирмите производители на генно модифицирани продукти имат една единствена цел: ПРОДАЖБА по целия свят. Вие сами разбирате, че когато един монополист търси единствено печалба, какво е качество на продукта, който предлага???

За това г-н министре АЗ пледирам за следното:
На следващото заседание на парламента, гласувайте отмяна на предложението за разрешение на вноса и производство на генно модифицираните храни и възстановете БДС! До тогава ще смятам, че не сте откровени в посланията си и покровителствате чужди интереси!

4 коментара:

  1. Отвратително ще е, защото главният Бог ще са парите и никакви правила няма да се спазват, ако ще ги има изобщо....
    Аз цяла тирада мога да напиша против ГМО, но както казах и в моя блог- Като си пееш Пенке ле, кой ли те слуша?

    ОтговорИзтриване
  2. Емо, подкрепям напълно твоето мнение, но знам, че няма да стане така както ни се иска. ЕУ-ти и глобализацията ни притискат отвсякъде, не можем да излезем извън системата.

    ОтговорИзтриване
  3. Присъединявам се към призива да се отмени предложението за внос и производство на генно модифицирани храни и за възстановяване на БДС.

    ОтговорИзтриване
  4. Блаодаря ви за позицията! Аз ще отправя своя призив в отделен пост.

    ОтговорИзтриване