петък, 13 ноември 2009 г.

ПЗД





Гледам в последно време стана модерно да се правят нови политически „проекти”. Задавам си въпроса има ли смисъл от толкова много партии? и не мога да си отговоря. Освен да размиват вота на избирателя ново-появилите се и голяма част от старите партии друго май не правят. Отдавна гледам как един дух се мъчи да съживи едно немощно тяло, или как една столетница желае да спринтира, ама няма сили. Казвам си тези дрехи, които извадихме от скрина през ’89 не трябва ли да ги върнем отново там?
Когато обаче се питаме защо така се получи, че прехода стана начин на живот трябва да погледнем кой го извърши и срещу какво.
 Хората решиха, че след парламентарните избори всичко ще приключи, но уви. Отново ставаме свидетели на нестихващата агония, която продължава вече 20 години. Време, за което повечето нормални хора освен с някой немски трошляк на 10-на години и няколко банкови кредита няма с какво друго да се похвалят.
Но, да се върнем на въпроса защо продължаваме да затъваме?  Според мен отговора се крие в цената на прехода. Цена, която до момента все ние(нормалните) плащаме. Е, добре нали държавата тотално се окраде, какво искат още?!? Ще ви отговоря - вашата собственост или малкото което е останало от нея, защото ви изкупиха нивите и къщите, като не можете и апартаментите да си изплащате, тогава сигурно... вече ще е късно.
Не мислете, че новите промени за задлъжнялостта ще бъдат прилагани върху големите икономически субекти – те имат достатъчно адвокати и пари, с които да спасят имуществото си. Ще страдате всички вие, които не сте си платили парното, тока, водата и данъците през последните няколко години, защото сте безгласни риби в морето от популизъм. Ще плащате по-високи данъци, ще ви бъдат орязани социалните придобивки и здравните пътеки. И най-смешното е, че всичко това ще бъде направено в името на народа! Не ви ли звучи познато?
Продължавам да гледам модата и свързаното с нея възраждане на много-партийния модел, който се очертава за следващите парламентарни избори, и на база горчивия опит през последните 20 години, а и за да съм в крак с модата се питам:
Имат ли нужда българите от ПАРТИЯ ЗА ЗАЩИТА ОТ ДЪРЖАВАТА?
Причините да си задавам този въпрос са много, а отговора... той е от ВАС.

3 коментара:

  1. Българите имат нужда да излязат малко на улиците както излязоха през '89. Също имат нужда и от един луд, който да влезе в парламента и да изпозастреля всички предатели, дето работят "В името на народа."

    ОтговорИзтриване
  2. Да ти кажа аз съм противник на насилието, но смятам, че случващото се последните 6 месеца е пълно безумие, от което страдат само нормалните хора.

    ОтговорИзтриване
  3. И аз принципно съм против насилието и агресията, но някои дебели ги оправя само бой.

    ОтговорИзтриване