четвъртък, 14 януари 2010 г.

Лекуваме резила с непукизъм

Хванете се за кръста и издишайте, за да може като ви заболи да си поемете въздух и така за момент да забравите срама от болката! Гледам случващото се последните два дни и си мисля:
Говоря един два езика, вярно втория малко ми куца, но съм много чувствителен. Мога да се занимавам с всичко единствено ми трябва бърз 15 дневен инструктаж. Нося очила и обичам да говоря, но пак си оставам много чувствителен. Като цяло много съм подходящ за външен министър, еврокомисар, дори може и Барозу да заместя.
Слушам снощи премиера и не вярвам на ушите си, неговото момиче за всичко си била ОК, но забележете „имало по-зле от нея”?!? Опаааа - ТИ къде спа? Не знаеш ли, че „от всяко дърво свирка не става”? После се чудим защо навсякъде ставаме все за смях. По света не е като у нас! Там има правила и нива - едното се спазва, другото се достига с много труд, а не защото някой ми е много симпатичен.
Лично за мен цирка, на който станахме свидетели последните два дни показва няколко неща: 1. Некомпетентността е посев-местна;
2. Некомпетентността се толерира;
3. Некомпетентността се защитава;
Всъщност, няма какво толкова да се спирам на казуса Желева. Някак си ще свикна със срама и болката, тъй като вече не ми пука! Но ще продължа да гледам цирка на некомпетентността, защото представлението явно тепърва започва.

10 коментара:

  1. Да, резила е голям, но показа и още нещо, което е много срамна част от манталитета на българина
    - да си изкарваме кирливите ризи и да правим мръсно на комшията....на всяка цена !
    Направо да го е срам човек, че принадлежи на тая злобна пасмина...
    А иначе, има време- може и теб да те изпратим в Брюксел, той както ба-т Бойко си няма хич кадри завалията.....премиера-слънце !
    Хайде, хубав ден и да не ни пука !

    ОтговорИзтриване
  2. Пепеляшка,
    Така е! Бих добавил - за това българите в чужбина рядко успяват да създадат адекватна общност и всеки се спасява по единично. При нас в пълна сила важи правилото: двама души-чета, трима души-чета с предател! Това е – никой не гледа националния интерес!

    ОтговорИзтриване
  3. Другата ни грешка е, че се успокояваме, че има и по-зле от нас/от положението/от Желева. Не се стремим към нищо по-високо и нищо повече, добре сме щом има и по-зле от нас.

    ОтговорИзтриване
  4. "...никой не гледа националния интерес!"
    Ами разбира се, Емо! Първо своя интерес трябва да се научим да гледаме, другото само ще дойде. Ама ние това не можем - винаги мислим как да попречим на другите, вместо да помогнем на себе си. Един стар приятел по карти имаше лаф: "Като не можеш да направиш добро - направи мръсно". Е, това сме ние.

    ОтговорИзтриване
  5. Емо, едно на ръка за некомпетентността,но най-гадното и грозното е,че българите сме си много злобни,завистливи, долни и че мразим сънародниците си,остави това за Желева,той е поредното доказателство какво племе сме!

    ОтговорИзтриване
  6. Прави сте и тримата, но ако искаме да се запазим като нация трябва да се променим! Първо на ниво индивид и в последствие на ниво общество.

    ОтговорИзтриване
  7. Проблемът е,че продължаваме да делим хората на наши и чужди. Нашите всички са "братовчеди" и естествено са безгрешни:(

    ОтговорИзтриване
  8. Да Владо,

    Синдрома на "непогрешимите" май го завладя ...

    ОтговорИзтриване
  9. Това с промяната е бавен процес
    Най - малко 4-5 поколения
    Нека припомня че евреите се шляха 40 години в пустинята докато мозъците им заработиха

    ОтговорИзтриване
  10. Вал,

    4-5 поколения стигат когато има крайна цел, а когато 40 години се въртиш в кръг резултата не е бавен - той просто липсва

    ОтговорИзтриване