неделя, 31 януари 2010 г.

За обречените месийски проекти

Който и каквото да ви говори знайте, че винаги става въпрос за пари! Гледам в последно време изцепките на управляващите и се чудя умишлено ли ги правят??? По друг начин не мога да си представя липсата на компетентност, която ни залива. Не желая да навлизам в конкретика, но унищожителната спирала, по която стремглаво се спускаме ме кара да поглеждам към хоризонта в очакване на следващият „спасител”. А има ли такъв? Нови проекти бол - Яне, Гоце, Татяна абе всички са се юрнали след някакви проекти!? Серги играе на пинг – понг с герберите, само Ахмед си седи тихо, кротко и гледа сеира. Ваньо вдига ръка да го забележат, но толкова. 
Съществува реална възможност ако кризата и „финансовата” политика на Дянков продължат в същия дух, напролет да бъдем изправени пред предсрочни парламентарни избори. 
Докато обаче горните си мерят проектите, четящите тези редове сигурно се питат защо те не фигурират в тях, а остават единствено в ролята на донор (данъкоплатец). Отговорът е елементарен, защото нямате пари драги, а парите на "проектантите"  без свежи попълнения (порцион) скоро ще свършат! 
Кризата породи една крещяща необходимост - необходимостта от власт, власт, която да раздава порциони от това, което е останало неразпределено. За разлика от предишното управление, сегашното е обречено, но не заради кризата, а заради некомпетентността и непукизма на висшите си кадри. Думите на Бисеров, че турския политически елит превъзхожда интелектуално родния не са хвърлени на вятъра. И докато Бойко разнася Сергей като бостанско плашило Доган работи. 
При една хипотетична ситуация, в която на предсрочни парламентарни избори се явят сегашните партии плюс няколко нови проекта (Гоце & Татяна) вотът ще бъде разпределен между няколко малки партии. Единствената партия, чиито вот може да бъде прогнозиран е тази на Доган. Въпроса е защо вместо да се занимава парламента с ГМО и директен интерфейс не променят закона за изборите както обещаха?

8 коментара:

  1. Всичко е така ,както казваш,явно Доган е най-хитър и чака отново своя час,за комтенетността на неговите кадри е ясно,все пак 8 години във власта не са малко..паживьом увидем-какво ще се случи....

    ОтговорИзтриване
  2. Силве,

    Ще поживеем, пък каквото сабя покаже :)

    ОтговорИзтриване
  3. Проблемът е, че сабята е във формата на ятаган.

    ОтговорИзтриване
  4. Добър ден Бла,

    Инструмента е без значение, важно е кой го върти ;)

    ОтговорИзтриване
  5. Покрай тези медийни проекти върви един друг -
    ЕДИН ЗА ВСИЧКИ - ВСИЧКИ ДО САЩ
    Дело на ПЕПСИ
    Започва ново точене на SMS-и
    http://all4class.com/about_the_promotion/

    ОтговорИзтриване
  6. SMS Донори! Нека по-добрата марка победи :)

    ОтговорИзтриване
  7. Струва ми се, че констатациите са много верни. То си стана практика да се маркира дейност. Постоянно се прави някакво симулиране и реално нищо не се върши, освен личната злоупотреба.

    С други думи нищо ново. Има определено количество качествен човешки материал ;) който си иска някой да го разтовари от елементарните отговорности, сред които е и тази да решава и контролира политическата среда. Тия хора по правило намаляват, което се вижда от изборната статистика за последните 20 години, но още дълго ще са определящ фактор в политиката.

    Този момент трябва да се надживее - просто е, но иска време.

    ОтговорИзтриване
  8. Проблема според мен е, че масово в речника ни влезна думата "проект".
    Проект на това, проект на онова...аз не смятам моя живот за проект, върху който всеки да експериментира

    ОтговорИзтриване