четвъртък, 10 септември 2009 г.

За оставката на един министър



Някой пусна слуха, че Македонския министър на транспорта си е подал оставката, следствие трагедията с българите в Охрид. Защо ли, обаче това не е така? Реших да проверя кой е заместил Миле Янакиевски, но се оказа трудно. Не успях да отворя официалния сайт на министерство на транспорта на Р. Македония, за това проверих сайта на Македонскто правителство. Министъра на транспорта, който открих там е същия Янакиевски, но без следа от неговата оставка. Възниква въпроса за какво беше този шум? Кой пуска слухове и има полза от това?

Подаването на оставка от страна на Янакиевски, би дало на Българското правителство един вид административно възмездие, но в такъв случай Македонското не получава нищо, освен официално признание на вина.

Оказва се, като че ли там никой не е чувал за оставка на министъра или нещо подобно.

6 коментара:

  1. Осставката не била приета от премиера.

    ОтговорИзтриване
  2. Даже и да е симулативно,все пак показва разбиране,че като министър си подвластен и на някакви отговорности

    ОтговорИзтриване
  3. Дали това поведение, не е просто прах в очите на хората?

    ОтговорИзтриване
  4. Може и да е така,но забележи,че нашите даже и това не умеят.Хайде на днешните им е още рано,но вчерашните,оняденшните......Затънахме до гуша от трагедии и никой бе,даже и като"прах в очите"не рече"Аз поемам отговорност...."

    ОтговорИзтриване
  5. Да поемеш отговорност означава да признаеш грешка. От 20 години никой не е грешал, но тази тенденция не е само български патент. Ако беше жив Милошевич сигурно също нямаше да се признае за виновен, да не говорим за Буш. Нашите - сегашните и предишните са пропити от безгрешност. Това е така, защото липсва държавническото мислене и защото в политиката влезе куцо и сакато. Македонците поне се учат при това на свой гръб от най-добрите - гърците.На нас, все някой друг ни е виновен и за това няма оставки, дори и хората да ги искат.

    ОтговорИзтриване