сряда, 26 август 2009 г.

За една пенсия повече


„Ние предлагаме от Министерство на труда и социалната политика – според дохода. Не е честно да даваме на пенсионер, който получава доходи над 300 или 350 лева, 50 лева, а на пенсионер, който получава минималната пенсия, също толкова.

Тоест за минималните пенсии на хората над 75-годишна възраст ще бъдат по-високи тези размери на добавката за старост и обратно – за по-високите пенсии – по-ниски. Такава е логиката".

Според премиера сумата за увеличението възлиза на 50 мил. лв. и е неналична в бюджета, но той пое ангажимент лично да ги плаща. Похвално!

Не разполагам с точна статистика и за това реших да направя една кръчмарска сметка на 50%: пенсионерите в България са около 1 200 000. Ако приемем, че 50% от тях са над 75 години това прави някъде около 600 000 души. Да приемем, че 50% от тях получават минимална пенсия това са около 300 000 души. Нека им вдигнем дохода с 50лв. и сумата излиза около 15 000 000 лв.?!?

Няма да правя коментар нито ще отсъждам пращането на самолет до Иран с аргумент, че държавата разполага с 50 млрд. лв., но с пет риби народ не се храни.

2 коментара:

  1. Мисля, че и на теб ти е ясно защо беше пратен самолета до Иран. Не виждам това с какво ви трови на всички живота. И само аз да попитам...аджеба защо напоследък става модерно в тая наша държава всичко на всеки за всичко да му пречи? Имам чувството, че вече никой не се събужда с простичката мисъл, че трябва да си мие зъбите, а всеки със ставането се чуди днес за какво и как да се заяде. Поправи ме ако греша, но поне до момента Б.Б. спазва това, което обеща преди изборите...

    ОтговорИзтриване
  2. Виж на мен нищо не ми пречи, но аз не мога да се въздържа от коментар или лична позиция именно заради изпълнението на предизборните обещания на ГЕРБ и народния картбланш. Тук не става въпрос за съдбата на един човешки живот, разход за самолет, а нещо друго – държавна политика. Налага се да чета новините между редовете и за това им давам правилния според мен прочит. ББ много неща обеща, но до момента арестуваха само един (пиян) с порше ... какво правим с останалите?

    ОтговорИзтриване