понеделник, 31 август 2009 г.

Компроматна помия

От всякъде валят компромати и коментари за далавери, кражби и престъпления. Оставките и уволненията вървят успоредно на публикуваните разкрития. Ние всеки ден ставаме свидетели на поредното обвинение срещу предходната власт. Хората за това избраха Бойко, защото в него видяха желание за промяна.

До тук добре, но на мен леко ми омръзна да слушам за келепира от този договор или онзи проект. Малко или много всички имат поне бегла представа за престъпленията на прехода. Така, че хайде стига с това хленчене, време е да се свърши малко работа. Време е виновните да си понесат последствията и ако е възможно да не го превръщаме в телевизионно шоу.

Много хора в момента спекулират с обществените настроения и аз лично виждам зараждането на една тенденция „един служител каза”:
- Всички са корумпирани само аз не! Ще ги разоблича, ама анонимно...

Настоящи държавни служители хвърлят обвинения срещу преките си началници?!? Това е като с онзи виц за крадеца: „дръжте крадеца”. Защо чак сега проговорихте? Или докато имаше гешефт съвестта ви се примиряваше с беззаконието?

Не искам да бъда съдник за човешкото безочие, но трябва да изкореним порочния начин на мислене налаган ни 20 години. Не може да си се осрал до ушите, и да сочиш осъдително с пръст разстройството, към което и ти принадлежиш, със стари лайна и новата тоалетна се вмирисва!

Няма коментари:

Публикуване на коментар