вторник, 6 октомври 2009 г.

Нека ритат, пеят или каквото могат там... ще успеят!

Уважаеми дами и не по-малко господа - добре дошли в страната на неограничените възможности!
За много от сънародниците ни обетованата земя е отвъд океана или в най-лошия случай  малко след Ламанша. Там, където работливите и ученолюбивите успяват в живота или поне някъде към средата му. Много от нас емигрират, за да просперират и успеят, защото търсят ред и цивилизованост на места лишени от предразсъдъци и беззаконност. Места, където труда е оценен и заплатен достойно. Дали пък не грешим и търсим на неправилното място? Несъмнено, на всеки един от нас поне веднъж в живота ни е минла мисълта да емигрира, да зареже безхаберието, страха и мизерната ни действителност, но уви нещо не ни достига, за да предприемем тази решаваща стъпка. Днес правейки равносметка на пропуснатите възможности смятам, че съм бил безкрайно несправедлив или поне не достатъчно безкористен.
Оказва се, че нашата татковина е раят на безкористно успелите. Всъщност в България човек може да успее при това съвсем в началото на живота си. Тук може да получавате 200-300 лева, а да харчите по 2000-3000 на вечер за целта просто трябва да играете футбол. Не се отчайвайте, ако не сте от правилния пол. За вас дами има неограничени възможности на поп-фолк сцената, а и извън нея. Ако и това не ви носи удовлетворение, тогава пред вас се открива необятното поле на политиката. Да, може да управлявате "безкористно" без някой да ви търси сметка, или поне неголяма. За търсачите на силни усещания предлагаме "безкористно" облагодетелстване от Люлин до Младост, но до третия етаж. В случай че сте творец, можете да постоите дори Айфеловата кула на зелено. Никой няма да ви укори дори ако засадите Витоша с мечти срещу скромна европейска субсидия. Има гореща оферта и за "безкористните" медийни кандидати магнати.
Въобще може да се реализирате във всяка област на живота, стига да сте на правилното място и при точните хора. Така, че дори за тези, които живеят още тук и не са разбрали искам да кажа добре дошли в рая! Живейте и творете "безкористно" няма, как да не успеете!

Няма коментари:

Публикуване на коментар