сряда, 28 октомври 2009 г.

Перла V.S. Discovery Channel

Хареса ми идеята на БАЛТАЗАР ИВАНОВИЧ  да се провеждат анкети и социологически проучвания. Колкото и да не е представителна, всяка една онлайн анкета отразява някаква обществена нагласа. Независимо, че в анкетата на един блог не участват „необходимия” брой гласуващи, всеки който иска може да направи справка и да види до къде е стигнал вота. Има условности, които всяка агенция за социологически проучвания ще изтъкне като обременяващи резултата от вота, но както се казва това имаме – това предлагаме. Въпреки че остава още време до края на първата анкета, искам да споделя с вас резултатите до момента.
На въпроса какво предпочитате да гледате:

-48% от вас предпочитат - Научно популярни филми;
-19% предпочитат - Музика;
-14% предпочитат -Новини;
-9% предпочитат - Риалити предавания;
-7% предпочитат -Сериали; 



Извода, до който стигам е:
„Перла” губи в надпреварата с Discovery Channel. 

За да не скучаете докато четете тези редове, съм подготвил нова анкета - Кой водещ ви допада най-много?

2 коментара:

  1. Верни изводи от грешни данни била статистиката според някои познавачи. Твоята анкета е още един пример, че май са прави. Според теб колко точно представителна е извадката, според която обобщи, че перла губела? Дали в нея са включени бабичките, които гледат телевизия, но нямат интернет, а на монитора на внучето викат "компютър". А домакините и продавачките на зеле, за които компа вкъщи служи само детето да си играе на WOW? Да знаеш, всички те започват деня с филм за пингвините и го завършват с епизод за Втората световна война!
    Не "Перла", не "Блясък", не "Дързост и красота", ами миш-маш от всичките им е в главите, тъй че за нищо друго няма място вече там. А ти - анкета.
    П.П. И аз не отговорих. Извинявам се за което. Просто липсва отговор "Предпочитам да не гледам телевизия."

    ОтговорИзтриване
  2. Смазваща критика! Много си права, че в скромното ми соц. проучване ги няма бабите и внучетата, които гледат сериала/сериалите за това ще се цитирам отново:
    „Има условности, които всяка агенция за социологически проучвания ще изтъкне като обременяващи резултата от вота, но както се казва това имаме – това предлагаме. ‘
    Нямам претенция данните да бъдат значими за когото и да било. За следващата анкета ще взема предвид препоръката ти, за да можеш да се включиш, разбира се, ако имаш желание :)

    ОтговорИзтриване